Xiaomi G9 Plus Varsi-imuri arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 28.12.2023

Xiaomi on vakiinnuttanut asemansa älypuhelimien maailmassa, mutta tämä kiinalainen jättiläinen ei ole jäänyt pelkästään siihen. Xiaomi on globaali brändi, joka myy puhelimia, kelloja, projektoreita, kameroita, sähköpotkulautoja ja jopa pölynimureita! Xiaomi ei keskity innovaatioihin, vaan enemmänkin laatu/hinta-suhteeseen. Dreame kuuluu myös Xiaomin ekosysteemiin, joten yhtäläisyyksiä on paljon, mutta yksi merkittävä ero on, että tämä Xiaomi G9 maksaa noin 200€, kun taas Dreame maksaa 300-400€ ja unohtamatta Dysonia, joka myy tällaisia pölynimureita 500-600€.

Xiaomi G9 Plus Varsi-imuri

Arvosana: 4.3/5
4.3/5

Erinomainen hinta-laatusuhde
Tehokas arjen sotkujen imurointiin
Ketterä ja helppokäyttöinen muotoilu
Hiljainen käyttö matalilla tehotasoilla
Monipuolinen suorituskyky eri pinnoilla

Plussat

+ Hinta-laatusuhde
+ Hiljainen käyntiäni tiloissa 1 ja 2
+ Tarpeeksi tehokas useimmille arkipäivän liille
+ Helppokäyttöinen
+ Kevyt

Miinukset

Akun kesto hieman kilpailijoita heikompi
Erittäin meluisa tilassa 3

Pystyykö Xiaomi haastamaan Dysonin kolmella kertaa vähemmällä rahalla? En ole varma, mutta 200€:n hintaan Xiaomi tarjoaa todennäköisesti hyvää vastinetta rahalle. Arvostelussa pyrin selvittämään, onko tämä todella niin.

Pakkauksen sisältö

Xiaomi G9:n laatikko sisältää pölynimurin, 2 moottoroitua harjaa, jatkoputken, 2 ei-moottoroitua harjaa tekstiileille tai pienille matoille, laturin ja seinäkiinnikkeen pölynimurille ja akulle. Xiaomi G9 tarjoaa vähemmän lisävarusteita kuin Dreame-imurit, mutta tässä hintaluokassa en valita siitä. Pakkauksessa on myös käyttöohje, tämä imuri on suunniteltu niin hyvin ettei sille välttämättä tule tarvetta.

Yleiskatsaus Xiaomi Mi G9:ään

Xiaomi Mi G9 näyttää hyvin samanlaiselta kuin muut testaamani mallit, väri on erilainen, mutta pölynimureiden koko on lähes identtinen. Tämä imuriyksikkö painaa hieman yli 1,6 kg, se on erittäin kevyt, mutta putken ja harjan kanssa koko laite painaa lähes 3 kg. Pölynimuri on pääasiassa tarkoitettu lattiakäyttöön ja tässä tapauksessa se nojautuu jatkoputkeensa, eikä paino ole ongelma.

Tämä pölynimuri toimii syklonisella järjestelmällä, jossa lika pyörii säiliössä. Imujärjestelmään kuuluu useita suodattimia, jotka pyrkivät vangitsemaan pienimmätkin partikkelit. Xiaomi kertoo sen pystyvän vangitsemaan jopa 99,97% partikkeleista. Suodattimet ovat irrotettavia ja pestäviä.

Imutehoa voidaan säätää imurin takana olevasta napista. Dreame-malleissa on LCD-näyttö, jossa on joitakin lisäominaisuuksia, mutta tämä ei muuta elämääsi. Imurin tuottama melu riippuu paljon valitusta imutehosta. Pölynimurissa on irrotettava akku, jonka voi ladata seinäkiinnikkeessä tai suoraan imurissa.

Jatkoputki on moottoroitu, mikä tarkoittaa, että se siirtää virtaa harjalle pyörittääkseen pyörivää harjaa ja helpottaakseen imua. Pölynimurin mukana tulee kaksi tällaista pyörivää harjaa. Pääharja on nivelletty, se mahdollistaa kallistuksen ja pyörimiskulman päästäkseen esimerkiksi huonekalujen alle.

Lopuksi, mukana tulee klassiset lisävarusteet mattojen tai tekstiilien puhdistamiseen. Nämä harjat eivät ole moottoroituja, niiden imuteho on paljon heikompi, mutta koska kyseessä on johdoton pölynimuri, voit helposti puhdistaa sillä muun muassa autosi sisätiloja.

Kovan Lattian Imuteho

Xiaomi Mi 9G ei ole tehokkain testaamani pölynimuri, mutta se suoriutuu erittäin hyvin kaikesta yleisestä kotitalouden liasta, kuten murusista, hiuksista, höyhenistä, linnunsiemenistä, kengistä pudonneesta kuivasta mudasta… Lemmikkieläintenkään karvat eivät ole ongelma.

Xiaomi G9 pölynimurin pääharja on suunniteltu imemään tietynkokoista likaa ja tämä varmistaa tietyn imutehon. Suurempien roskien, kuten isojen leivänmurusten tai koiranruoan, imemiseen joudut nostamaan harjaa, sillä yksi ohitus ei riitä. Imuteho on siis riittävä tällaiseen sotkuun, mutta harjan käyttöä on sopeutettava. Tämä ei ole vika, vaan todellisuus suurimmalle osalle varsi imureista.

Maton Imurointi

Testeissä imuteho toimii hyvin suurille matoille tiloissa 1 ja 2, mutta vaihdettaessa tilaan 3, imu on liian voimakas. Harja pitää enemmän ääntä ja on lähellä tukkeutumista. Jos maton nukka olisi pidempi, harja todennäköisesti tukkeutuisi tilassa 3. Imuri saattaa tukkeutua matolla, jossa on pitkä nukka. Tila 3 on liian voimakas matoille ja se saa imurin liikkumaan vähemmän ketterästi.

Akun Kestävyys

Akun kesto riippuu imutehon tasosta. Matalimmalla imuteholla, saat noin tunnin akunkestoa. Jos taas tarvitset voimakkaampaa imuvoimaa, akun kesto putoaa huomattavasti. Imurin lataaminen täyteen kestää 3-4 tuntia.

Tekniset tiedot*

  • Paino: 3.8 kg
  • Pölysäiliön tilavuus: 0.6 L
  • Nimellisteho: 400 W
  • Akunkesto: Jopa 60min imuaikaa
  • Akku: 2500mAh (nominaalikapasiteetti), 2400mAh (nimelliskapasiteetti)
  • Latausaika: Noin 3.5 tuntia
  • Tuotteen mitat: 1286mm × 214mm × 256mm
  • Nimellisjännite: 25.2V
  • Latausjännite: 30.8V

* Tuotekohtaiset tiedot ja varustelu saattaa vaihdella, tarkista aina viimeisimmät tiedot ennen valmistajalta

Xiaomi G9 Plus Varsi-imuri on saanut monipuolista palautetta käyttäjiltään. Useimmat asiakkaat ovat tyytyväisiä imurin suorituskykyyn, keveyteen ja hinta-laatusuhteeseen, vaikka joitakin puutteita onkin havaittu. Positiivisten kokemusten perusteella Xiaomi G9 Plus erottuu erityisesti sen käyttömukavuudella. Kevyt paino on usein mainittu hyödyllisenä ominaisuutena, sillä se tekee imurin käytöstä vaivatonta ja mahdollistaa usein toistuvan käytön ilman fyysistä rasitusta. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan päivittäiseen siivoukseen, erityisesti kevyiden ja näkyvien sotkujen nopeaan puhdistamiseen. Käyttäjät ovat myös kiitelleet imurin tehokkuutta erilaisilla pinnoilla, kuten matoilla ja kovilla lattioilla. Lisäksi imurin suunnittelu ja materiaalit ovat saaneet kiitosta niiden laadukkaan ja kestävän ulkonäön ansiosta. Vaikka monet käyttäjät ovat tyytyväisiä imurin suorituskykyyn ja ominaisuuksiin, on myös mainittu joitakin huolenaiheita. Esimerkiksi yksi käyttäjä koki pettymyksen, kun imuri alkoi palauttaa roskia takaisin ympäristöön, joka saattaa viitata tukkeutumisongelmiin tai suodattimen puhdistuksen tarpeeseen. Tämä korostaa säännöllisen puhdistuksen ja huollon tärkeyttä pitkän käyttöiän ja suorituskyvyn ylläpitämiseksi. Lisäksi joissakin tapauksissa imurin tyhjentäminen on koettu hankalaksi. Yhteenvetona Xiaomi G9 Plus on kuitenkin saanut enimmäkseen myönteistä palautetta käyttäjiltään. Se tarjoaa käyttäjilleen monipuolisuutta, keveyttä ja riittävää suorituskykyä jokapäiväiseen siivoukseen. Vaikka se ei ehkä yllä kaikkien kalliimpien kilpailijoiden tehoihin, se on kustannustehokas ja käytännöllinen vaihtoehto monille kotitalouksille.

Meidän mielipide

Xiaomi G9 -pölynimuri on selvästi suunnattu jokapäiväisen kodin siivouksen tarpeisiin. Tässä arvostelussa käsittelen Xiaomi G9:n vahvuuksia ja heikkouksia, jotka olen havainnut käyttäessäni ja testatessani tätä mallia.

Ensinnäkin, on tärkeää huomata, että Xiaomi G9 ei pyri kilpailemaan markkinoiden huippumallien, kuten Dysonin, kanssa imutehon tai akun keston suhteen. Tämä on kuitenkin osa Xiaomi G9:n vahvuutta. Se tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen tavallisille käyttäjille, jotka etsivät luotettavaa ja monipuolista varsi-imuria. Xiaomi G9 selviytyy erinomaisesti arjen sotkuista – kenkien liasta, muruista, siemenistä ja hiuksista. Se pystyy myös imemään suurempia roskia, kuten ruoantähteitä, mikäli pääharja asetetaan suoraan likaa vasten.

Xiaomi G9:n ketteryyttä ei voi aliarvioida. Sen helppokäyttöisyys ja liikkuvuus tekevät siitä ihanteellisen kumppanin kodin eri kulmissa ja tiloissa. Vaikka se ei ylläkään kaikkialle, kuten esimerkiksi matalien huonekalujen alle, se on kuitenkin tehokas suurimmassa osassa kodin tiloista. Mitä melutasoon tulee, Xiaomi G9 on verrattain hiljainen tiloissa 1 ja 2, mutta kolmannella tehotasolla melu kasvaa huomattavasti.

Muotoilun osalta Xiaomi G9 ei ehkä ole markkinoiden tyylikkäin imuri, mutta sen käytännöllisyys ja toimivuus korvaavat tämän puutteen. Se on lähes identtinen testaamieni Dreamen imurimallien kanssa, mutta hieman vähemmän esteettinen. Tässä kohtaa onkin hyvä kysyä, kuinka tärkeä ulkonäkö on kodin siivousvälineissä.

Yhteenvetona Xiaomi G9 on erinomainen valinta tavalliselle kuluttajalle, joka etsii hinta-laatusuhteeltaan hyvää, tehokasta ja helppokäyttöistä varsi-imuria. Se ei ehkä ole markkinoiden parhain jokaisessa suhteessa, mutta se on vahva kilpailija monipuolisena ja luotettavana vaihtoehtona päivittäiseen kodin siivoukseen.

Xiaomi G9 Plus Varsi-imuri

Arvosana: 4.3/5
4.3/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja