Säästä rahaa ja nauti siististä kodista: Kotitalousvähennys ja siivouspalvelu

Viimeksi päivitetty: 18.6.2024

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Kotitalousvähennys on mahtava mahdollisuus sinulle, joka haluat pitää kotisi puhtaana ja samalla säästää rahaa. Tämä veroetu antaa sinulle mahdollisuuden vähentää osan kotiin ostettujen palveluiden kustannuksista verotuksessa. Kotitalousvähennys kattaa monenlaisia palveluja, kuten remontoinnin, hoivatyön ja tietenkin siivouspalvelut.

Jos et vielä tunne kotitalousvähennystä, älä huoli. Kyseessä on verovähennys, jonka voit saada, kun ostat palveluita kotiin. Tämä ei kata vain remontointia tai hoivatyötä, vaan myös siivouspalvelut kuuluvat vähennyksen piiriin. Siis kyllä, voit vähentää siivoojan laskun verotuksessa! 😊

Miten kotitalousvähennys toimii siivouspalveluiden osalta?

Kun tilaat siivouspalvelun yritykseltä, voit vähentää 60 % työn osuudesta. Tämä on aika merkittävä säästö! Omavastuu on 100 euroa, mutta sen jälkeen voit vähentää jopa 3 500 euroa vuodessa henkilöä kohden. Jos esimerkiksi tilaat siivouspalveluita 5 875 eurolla vuodessa, saat maksimivähennyksen.

Hyvä tietää:

  • Omavastuu: 100 euroa
  • Maksimivähennys: 3 500 euroa per henkilö
  • Vähennysprosentti: 60 % työn osuudesta


Tämä tarkoittaa, että jos sinulla ja puolisollasi on yhteiset siivouskulut, voitte yhdessä vähentää jopa 7 000 euroa vuodessa!

Kuka voi saada kotitalousvähennyksen?

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten sinä ja puolisosi voitte molemmat saada sen. Tämä mahdollistaa merkittävän säästön, erityisesti jos jaatte kustannukset. Myös avopuolisot voivat hyödyntää kotitalousvähennystä, kunhan asutte samassa taloudessa. Tämä tekee kotitalousvähennyksestä todella joustavan ja monipuolisen edun.

Muista:

  • Kotitalousvähennys on henkilökohtainen.
  • Puolisot voivat saada yhteensä jopa 7 000 euroa vähennystä.
  • Avopuolisot voivat myös hyödyntää vähennyksen, kunhan asuvat yhdessä.

Miten haet kotitalousvähennystä siivouspalveluista?

Kun olet valinnut palveluntarjoajan, varmista, että yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Tämä on tärkeää, sillä kotitalousvähennys myönnetään vain ennakkoperintärekisteriin kuuluvien yritysten palveluista. Tarkista laskusta, että työn osuus ja tarvikekulut on eritelty. Vähennys koskee vain työn osuutta, joten tarvikekuluja ei voi vähentää.

Ilmoita kulut veroilmoituksessa tai lisää ne etukäteen verokortille. Tämä helpottaa verovähennyksen saamista ja varmistaa, että saat hyödyn heti.

Esimerkki kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä siivouspalveluissa

Otetaanpa esimerkki. Olet tilannut siivouspalvelun, jonka kokonaiskustannukset ovat 3 000 euroa vuodessa. Laskussa työn osuus on 2 000 euroa. Voit vähentää tästä 60 %, eli 1 200 euroa. Kun vähennät omavastuun 100 euroa, saat kotitalousvähennystä 1 100 euroa.

Mitä tulee ottaa huomioon?

Kotitalousvähennystä ei myönnetä tarvikkeista tai matkakuluista. On tärkeää varmistaa, että yritys, jolta ostat palvelut, kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Vain työn osuus on vähennyskelpoinen, ei materiaaleja tai matkakuluja. Tämä voi tuntua monimutkaiselta, mutta oikean yrityksen valinta ja laskun tarkistaminen helpottavat prosessia huomattavasti.

Kotitalousvähennys ja siivouspalvelu: mitä jos et ole tyytyväinen palveluun?

Jos et ole tyytyväinen saamaasi siivouspalveluun, keskustele asiasta suoraan palveluntarjoajan kanssa. Monet yritykset tarjoavat tyytyväisyystakuun, joten he korjaavat ongelmat ilman lisäkustannuksia. Reklamaatioon käytetty aika on myös arvokasta, joten pyri valitsemaan luotettava ja hyväksi todettu yritys.

Miksi kotitalousvähennys ja siivouspalvelu ovat täydellinen yhdistelmä?

Kotitalousvähennyksen avulla voit säästää huomattavasti rahaa siivouspalveluissa. Tämä tekee arjesta helpompaa ja koti pysyy puhtaana ilman ylimääräistä stressiä. Hyödynnä tämä veroetu ja nauti siististä kodista pienemmällä kustannuksella.

Säästä aikaa ja rahaa

Kotitalousvähennys tarjoaa loistavan mahdollisuuden hyödyntää siivouspalveluita edullisemmin. Vähennä verotuksessasi siivouspalveluiden kustannuksia ja käytä säästyvä aika ja raha johonkin muuhun tärkeään. Siivouspalvelut eivät ole vain ylellisyyttä, vaan ne voivat olla viisas taloudellinen päätös, kun otat kotitalousvähennyksen huomioon.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa