Miksi astianpesukoneen pohjalle jää vettä?

Viimeksi päivitetty: 26.1.2024

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Astianpesukoneiden yksi yleisimmistä ongelmatilanteista on veden jääminen koneen pohjalle pesun jälkeen. Tämä ei ainoastaan häiritse koneen normaalia toimintaa, vaan voi myös aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja ja jopa vahingoittaa laitetta pitkällä aikavälillä.

Mutta miksi näin tapahtuu? Usein syy löytyy astianpesukoneen suunnittelusta ja käyttäjän tavasta käyttää konetta.

Tavalliset syyt veden kertymiseen astianpesukoneessa

Astianpesukoneen pohjalle jäävän veden syyt voivat vaihdella yksinkertaisista huolimattomuuksista monimutkaisempiin mekaanisiin vikoihin. Yksi yleisimmistä syistä on tukkeutuneet suodattimet. Nämä suodattimet ovat tärkeitä likaveden poistossa, ja niiden tukkeutuminen voi estää veden normaalin virtauksen.

Toinen yleinen syy on viemäriletkun tukkeutuminen. Jos letku on taipunut tai tukkeutunut, vesi ei pääse poistumaan koneesta tehokkaasti. Lisäksi vedenpoistopumpun toimintahäiriöt voivat myös olla syynä veden jäämiseen koneen pohjalle.

Miten ehkäistä ja korjata ongelma

Astianpesukoneen ongelmien ehkäisy ja korjaus kotona on usein yksinkertaisempaa kuin luulisi. Säännöllinen puhdistus ja huolto ovat keskeisiä tekijöitä astianpesukoneen pitkäikäisyyden ja tehokkuuden kannalta.

Esimerkiksi ruoantähteiden ja rasvan kertyminen suodattimiin ja letkuihin voi aiheuttaa tukoksia, jotka estävät veden normaalin virtauksen. Tukosten poistaminen suodattimista ja viemäriletkusta on suhteellisen helppoa ja voi tehdä suuren eron koneen toiminnassa. Tämä voi sisältää suodattimien säännöllisen irrottamisen ja puhdistamisen sekä letkujen tarkistamisen taipumien tai tukosten varalta.

Jos ongelma jatkuu tai jos kohtaat toistuvia ongelmia, voi olla aika kutsua ammattilainen paikalle. Ammattilainen pystyy tunnistamaan monimutkaisemmat viat, kuten vialliset pumput tai sähköiset ongelmat, jotka saattavat vaatia erikoisosaamista.

Vinkkejä astianpesukoneen ylläpitoon

Ennaltaehkäisy on aina parempi kuin korjaaminen, ja tämä pätee erityisesti astianpesukoneisiin. Tässä vinkkejä:

🔸Astianpesukoneen asianmukainen käyttö ja säännöllinen huolto voivat vähentää merkittävästi ongelmien riskiä.
🔸Tärkeää on myös välttää koneen ylikuormittamista, mikä voi estää veden kunnollisen kierron ja johtaa ruoantähteiden kertymiseen.
🔸Lisäksi on suositeltavaa käyttää oikeanlaista pesuainetta ja huolehtia, että suolaa ja huuhtelukirkastetta on riittävästi, mikä auttaa estämään kalkkisaostumien muodostumista.

Yleisimmät virheet ja ratkaisut

Kokemusten jakaminen on arvokasta, kun puhutaan astianpesukoneiden ylläpidosta ja ongelmien ratkaisusta. Monet käyttäjät tekevät samankaltaisia virheitä, jotka voivat johtaa toistuviin ongelmiiin.

Esimerkiksi astioiden virheellinen sijoittelu voi estää veden ja pesuaineen tehokkaan jakautumisen, mikä johtaa puutteelliseen puhdistukseen ja veden kertymiseen. Toinen yleinen virhe on liian vähäisen pesuaineen käyttö tai sen laadun laiminlyönti, mikä voi vaikuttaa pesutulokseen ja koneen toimintaan.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa