Auton pesu painepesurilla – Kätevä tapa pestä auto omalla pihalla

Viimeksi päivitetty: 1.8.2023

Auton peseminen on tärkein asia, jonka voit tehdä säilyttääksesi autosi uudenveroisessa kunnossa. Asianmukainen auton pesu on myös oleellisin vaihe kun autoa valmistellaan esimerkiksi vahaukseen.

Riippuen siitä, kuinka paljon ajat ja millaisissa ympäristöolosuhteissa, asiantuntijat suosittelevat auton pesemistä noin kahden viikon välein. Siitä huolimatta, kuinka usein autosi peset, haluat varmasti tehdä pesutehtävästä nopean, tehokkaan ja helpon.

Tässä artikkelissa käymme läpi:

 • Miten käyttää painepesuria auton pesuun kotipihassa.
 • Mitkä tuotteet sopivat parhaiten käytettäviksi painepesurin ja vaahtoruiskun kanssa.
 • Mitä hyötyä on pestä auto juuri painepesurilla.

Auton pesu pihalla

Aloita irrottamalla puutarhaletkulla tai painepesurill kuivuneet likakerrostumat ja huuhtele irtolika pois. Tämä kosketukseton puhdistus vähentää naarmujen riskiä, joten on tärkeää poistaa niin paljon likaa kuin mahdollista jo tässä vaiheessa.

Esihuuhtelu painepesurilla

Mikäli painepesurissasi on useita suuttimia, aloita renkaiden, vanteiden ja lokasuojien pesu painepesurin 25 asteen suuttimella. Vaihda sitten 40 asteen suuttimeen ja huuhtele auton pinta. Työskentele ylhäältä alas aloittaen katosta, ikkunoista ja tuulilasista, sitten takaluukusta ja konepellistä alaspäin sivuille aina alapaneeliin saakka.

Vaahdottaminen

Jos käytät vaahtoruiskua, täytä se autonpesuaineella, joka on kehitetty nimenomaan tätä tarkoitusta varten ja vaahtoruisku se painepesuriin pikaliittimen avulla. Aloita jälleen ylhäältä ja työskentele autosi alaspäin. Peitä koko ajoneuvo anteliaalla kerroksella vaahtoa.

Tämä vaahto auttaa hajoittamaan ja nostamaan likaa. Autonpesuaineen voiteluaineiden avulla vaahto estää likaa naarmuttamasta autosi maalipintaa, kun hankaat ja huuhtelet auton puhtaaksi.

Auton pesuun suosittelemme:

Esipesuaine King Carthur Control Snow Foam (Biohajoava)

4.54/5
 • Tehokas ja vahaturvallinen vaahdotettava esipesuaine
 • Irrottaa tehokkaasti likaa pestävältä pinnalta
 • Ei kuluta pinnalla mahdollisesti olevaa suojatuotetta
 • Todella riittoisa, soveltuu erinomaisesti ylläpitopesuihin
 • 100% biohajoava eli sopii kotikäyttöön

Liuotinpesuaine King Carthur NextGen Degreaser (Biohajoava)

4.4/5
 • Supertehokas nk. kylmärasvanpoistoaine
 • 100% biohajoava eli sopii kotikäyttöön
 • Poistaa mm. tiesuolan, rasva- ja öljypohjaiset liat, kevyet pikitahrat jne.
 • Kuiville ja märille pinnoille, yksinään käytettäväksi tai esipesun tehostajaksi.

Hankaus

Olet sitten käyttänyt vaahtoruiskua tai et, on aika hangata. Täytä ämpäri autonpesuaineella ja vedellä ja ota puhdas mikrokuituinen autonpesuliina. Älä käytä astianpesuainetta tässä vaiheessa!

Hiekanerotin auttaa irrottamaan irtonaisen lian putoamaan turvallisesti ämpärin pohjalle ja poissa pesuliinasta huuhtelun aikana. Kasta pesuliina liuokseen, aloita ylhäältä ja työskentele alaspäin. Kiinnitä huomiota yhteen alueeseen kerrallaan varmistaaksesi, että saat kaiken lian pois ja huuhtele pesuliina aina valmiiksi pestyn alueen jälkeen.

Hiekanerotin King Carthur DirtCone

4.1/5
 • Pudottaa pesuveteen tulevan hiekan ja lian suoraan ämpärin pohjalle
 • Ei päästä hiekkaa sekoittumaan pesuveteen uudestaan
 • Jämäkkä yksiosainen rakenne

Huuhtelu

Kun olet hangannut koko auton ulkopuolen, on aika huuhdella pois kaikki vaahto, saippua ja lika. Suosittelemme huuhteluun painepesurin 40 asteen suutinta. Varmista, että huuhtelet auton perusteellisesti, et halua jättää mitään saippuajäämiä tai likaa auton pinnalle.

Kiinnitä erityistä huomiota ovien ja ikkunoiden tiivisteisiin. Saippua ja vaahto kerääntyvät näihin ahtaisiin kohtiin ja saattavat vaatia enemmän huuhtelua kuin muut auton alueet. Kun näet vain kirkasta ja puhdasta vettä valuvan autostasi, pesu on valmis.

Kuivaus ja kiillotus

Käytä paksua, laadukasta mikrokuituliinaa autosi kuivaamiseen. Pyyhi liinalla varovasti auton pinta, aloittaen taas ylhäältä ja työskennellen alaspäin. Liina tekee työn puolestasi, joten sinun ei tarvitse käyttää voimaa.

Vinkki ammattilaiselta: Muista, että kosketukseton työskentely on aina suositeltavaa. Käytä sen sijaan auton kuivaamiseen tarkoitettua hiustenkuivaajaa tai ota lehtipuhallin ja käytä sitä korkeimmalla teholla. Autosi kuivuu hetkessä, varsinkin jos se on vahattu tai päällystetty!

Kuivausliina King Carthur Black Diamond Gen2

4.72/5
 • Valtava imukyky, jopa 4 litraa
 • Kuivaa pinnan kuin pinnan tehokkaasti
 • Kuivaa jopa useammankin auton voidaan samalla kertaa

Painepesurin hyödyt

Yksi parhaista tavoista auton pesuun pihalla on siirtyä puutarhaletkusta painepesuriin. Kotikäyttöön tarkoitetun painepesurin teho parantaa auton pesua monin tavoin.

Esihuuhtelussa

Ensinnäkin hyvä painepesuri on ylivertainen auton esihuuhteluun. Voimakas vesivirta korkeapaineisesta pesurista irrottaa paremmin tiukkoja likakerrostumia, kuten lintujen ulostetta, hyönteisiä, pihkaa ja kuivunutta mutaa.

Helpotat autosi pesua jo paljon kun puhdistat enemmän likaa jo esihuuhtelulla ja pesu on tällöin myös auton maalipinnalle turvallisempi.

Loppuhuuhtelussa

Painepesurit tekevät myös loppuhuuhtelusta nopeampaa ja tehokkaampaa, auton pintaan jää vähemmän epämielyttävän näköisiä saippuajäämiä.

Jos yhdistät painepesurin vaahtoruiskuun, saat paineen avulla auton pesuaineen vaahtoutumaan vielä enemmän. Tämä auttaa puhdistamaan perusteellisemmin ja nostaa hankaa likaa pois maalipinnalta, jolloin se vähentää myös naarmuuntumisriskiä.

Kaksi vinkkiä liittyen suuttimiin

Jokaiseen painepesuriin kuuluu joukko suuttimia, jotka auttavat muokkaamaan suihkukuvion muotoa. Kaksi näistä suuttimista sopii auton pesuun erinomaisesti. 

Renkaille ja lokasuojille sopii suutin, joka suihkuttaa 25 asteen suihkukuvion. Muulle auton ulkopuolelle vaihda 40 asteen suuttimeen. Nykyaikaisissa painepesureissa on pikaliitin, joten vaihtaminen suuttimen välillä vie vain hetken.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa