Huoneilmaan palauttava liesituuletin kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 27.6.2024

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Oletko koskaan miettinyt, miten voit parantaa keittiösi ilmanlaatua ilman monimutkaista ilmanvaihtojärjestelmää? Huoneilmaan palauttava liesituuletin voi olla ratkaisu, jota etsit. Tämä innovatiivinen laite ei vain poista ruoanlaiton aikana syntyviä hajuja ja höyryjä, vaan myös suodattaa ilman ja palauttaa sen puhdistettuna takaisin huoneeseen.

Mutta miten hyvin nämä laitteet oikeasti toimivat? Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin huoneilmaan palauttavien liesituulettimien toimintaan, niiden hyötyihin ja haittoihin sekä käyttäjäkokemuksiin.

Mitä on huoneilmaan palauttava liesituuletin?

Huoneilmaan palauttava liesituuletin on liesituuletin, joka suodattaa keittiöstä poistettavan ilman ja palauttaa sen takaisin huoneeseen sen sijaan, että se poistaisi sen ulos. Tämäntyyppinen liesituuletin käyttää yleensä aktiivihiilisuodattimia hajujen ja epäpuhtauksien poistamiseen ilmasta.

Miten se toimii? Kun käytät liesituuletinta, ilma kulkee tuulettimen läpi ja suodattimet poistavat rasvan, hajut ja muut epäpuhtaudet. Puhdistettu ilma palautetaan takaisin huoneeseen, mikä tekee siitä energiatehokkaan ratkaisun, erityisesti talvella, kun lämpöä ei haluta menettää.

Huoneilmaan palauttavat liesituulettimet ovat erityisen hyödyllisiä, jos asut kerrostalossa tai muussa rakennuksessa, jossa ei ole mahdollista asentaa ilmanvaihtokanavia ulos.

Hyödyt ja haitat

Hyödyt

 1. Asennuksen helppous: Ei tarvetta ilmanvaihtokanaville, mikä tekee asennuksesta nopean ja yksinkertaisen.
 2. Energiatehokkuus: Palauttaa lämmitetyn tai viilennetyn ilman takaisin huoneeseen, mikä säästää energiaa.
 3. Monipuolisuus: Sopii monenlaisiin keittiöihin, myös niihin, joissa ilmanvaihtokanavien asentaminen on mahdotonta.

Haitat

 1. Suodattimien vaihto: Aktiivihiilisuodattimet tulee vaihtaa säännöllisesti, yleensä 3-6 kuukauden välein, mikä voi aiheuttaa lisäkustannuksia.
 2. Suodattimien teho: Vaikka suodattimet poistavat tehokkaasti hajuja ja epäpuhtauksia, ne eivät ole yhtä tehokkaita kuin ulos johtavat liesituulettimet.
 3. Kustannukset: Vaikka asennus on edullisempaa, säännöllinen suodattimien vaihto voi kasvattaa käyttökustannuksia ajan myötä.

Kokemuksia ja käyttäjäarvioita

Positiiviset kokemukset

Useimmat käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä huoneilmaan palauttaviin liesituulettimiin. Esimerkiksi eräs käyttäjä kertoi, että asennus oli erittäin helppoa ja laite toimii hiljaisesti, mikä on suuri plussa avoimessa keittiö-olohuoneessa. Toinen käyttäjä kehui laitteen energiatehokkuutta ja mainitsi, että talvella lämmityskulut pysyivät alhaisina, koska lämmin ilma ei päässyt karkuun.

Negatiiviset kokemukset

Toisaalta, jotkut käyttäjät ovat kokeneet, että suodattimien vaihtaminen on liian usein tarpeellista ja kallista. Eräs käyttäjä mainitsi, että vaikka hajuja suodattuu hyvin, rasvaiset ruoanlaitot voivat jättää silti pieniä määriä hajua huoneeseen, mikä voi olla häiritsevää.

Vertailu

Huoneilmaan palauttavat liesituulettimet ovat yleisesti ottaen saaneet hyvää palautetta, erityisesti niiltä, jotka eivät voi asentaa ulos johtavia ilmanvaihtokanavia. Ne ovat energiatehokkaita ja helppoja asentaa, mutta suodattimien vaihto voi olla pieni haaste.

Asennus ja ylläpito

Asennusprosessi

Huoneilmaan palauttavan liesituulettimen asentaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin perinteisen liesituulettimen, joka vaatii ilmanvaihtokanavia. Tässä muutamia asennusvaiheita:

 1. Paikan valinta: Valitse sopiva paikka liesituulettimelle keittiössä. Varmista, että tila on tarpeeksi suuri ja liesituuletin sijoittuu suoraan lieden yläpuolelle.
 2. Kiinnitys: Useimmissa malleissa liesituuletin kiinnitetään seinään tai kattoon. Seuraa valmistajan ohjeita tarkasti ja varmista, että tuuletin on tukevasti kiinnitetty.
 3. Sähköliitännät: Kytke liesituuletin sähköverkkoon. Tämä saattaa vaatia sähköasentajan apua, jos et ole itse kokenut sähköasentaja.
 4. Suodattimien asennus: Aseta aktiivihiilisuodattimet paikoilleen. Suodattimet ovat tärkeässä roolissa ilman puhdistamisessa, joten varmista, että ne on asennettu oikein.

Suodattimien vaihto

Huoneilmaan palauttavan liesituulettimen suodattimet on vaihdettava säännöllisesti, jotta laite toimisi tehokkaasti. Suodattimien vaihtaminen on yleensä helppoa ja seuraa näitä vaiheita:

 1. Irrota suodatin: Avaa liesituuletin ja poista vanha suodatin.
 2. Puhdista liesituuletin: Pyyhi sisäosat puhtaiksi, jotta uusi suodatin toimii optimaalisesti.
 3. Aseta uusi suodatin: Laita uusi suodatin paikoilleen ja varmista, että se on kunnolla kiinnitetty.

Ylläpitokustannukset

Ylläpitokustannukset muodostuvat pääasiassa suodattimien vaihdosta ja mahdollisesta huollosta. Aktiivihiilisuodattimet maksavat yleensä 20-50 euroa kappaleelta, ja ne tulee vaihtaa 3-6 kuukauden välein käytöstä riippuen. Jos liesituulettimessa ilmenee ongelmia, saattaa ammattilaisen suorittama huolto olla tarpeen, mikä lisää kustannuksia

Ympäristöystävällisyys

Ekologiset hyödyt

Huoneilmaan palauttava liesituuletin tarjoaa monia ympäristöystävällisiä etuja. Ensinnäkin, koska se palauttaa ilman takaisin huoneeseen, se vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia. Tämä vähentää energian kulutusta ja pienentää hiilijalanjälkeäsi. Lisäksi, koska ilma ei poistu ulos, keittiön lämpötila pysyy tasaisempana ympäri vuoden.

Veden ja energian säästö

Energiaa säästävän ominaisuuden lisäksi huoneilmaan palauttava liesituuletin voi auttaa säästämään vettä. Esimerkiksi ilmanvaihtokanavien asentaminen voi vaatia monimutkaisia rakennustöitä, jotka voivat kuluttaa paljon vettä ja energiaa. Vältämällä nämä rakennustyöt säästät luonnonvaroja.

Vinkkejä

Parhaat käytännöt

 1. Puhdista säännöllisesti: Pidä liesituuletin ja sen suodattimet puhtaina. Tämä varmistaa laitteen tehokkuuden ja pitkäikäisyyden.
 2. Vaihda suodattimet ajoissa: Älä odota, että suodattimet menevät täysin tukkoon. Vaihda ne säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaan.
 3. Vältä rasvaisia ruokia: Jos mahdollista, vältä erittäin rasvaisten ruokien valmistusta, joka voi tukkia suodattimet nopeammin.

Tehokas ja energiatehokas ratkaisu keittiöösi

Huoneilmaan palauttava liesituuletin on erinomainen valinta niille, jotka etsivät tehokasta ja energiatehokasta ratkaisua keittiön ilmanlaadun parantamiseen. Se on helppo asentaa, sopii monenlaisiin keittiöihin ja auttaa säästämään energiaa.

Vaikka suodattimien vaihto voi aiheuttaa lisäkustannuksia, huoneilmaan palauttavat liesituulettimet ovat useimmille käyttäjille erinomainen valinta. Ne tarjoavat monia etuja, kuten helpon asennuksen, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa