Siivouskaapin hyvä järjestys helpottaa kodin siivousta

Viimeksi päivitetty: 28.9.2023

Vertailimme siivouskaapit puolestasi

Siivouskaappi on hyvin huomaamaton osa kotia ja sen valinnassa vaikuttaa paljolti siivouskaapin hinta. Kuitenkin kaappi ja sen sisältö olisi hyvä olla sellainen josta on helppo ottaa esille tuotteita. 

Edullinen siivouskaappi: Siivousvälineteline LM 397/3 hopea

Edullisin vaihtoehto on K-Raudasta saatava kaapin sisälle sijoitettava imuriletkun teline tai lankainhylly. Lankainhyllyssä hinnalle saa hyvin vasinetta sillä siinä on letkutelineen lisäksi nimensä mukaan hyllyjä joihin voit järjestää siivoustuotteita ja -välineitä.

Hyvin kapeaan siivouskomeroon toisaalta saattaa parhaiten sopia pelkkä imuletkun teline jolloin kaapista ei tule liian ahdas ja sieltä voi vaivattomasti ottaa tavaroita esiin.

Siivouskaapin ominaisuudet

Suurin osa siivouskaapeista jotka sisältävät valmiiksi hyllyt ja imuriletkun telineet maksavat 300-400€, riippuen kaapin koosta ja kalustuksesta. 

Ikean METOD siivouskaappi

Ikean siivouskaappi on minimalistin unelma. Kaapin sisällä oleva teline on ulosvedettävissä ja tämän ansiosta kaapista on helppo ottaa esille tavaroita. Mikäli siivoustuotteita on kuitenkin enemmän jää kaappiin paljon hukkatilaa jota ei voi hyödyntää sillä tilan täyttäminen häiritsisi mekanismin toimintaa.

Siivouskaappi kylpyhuoneeseen

Hyvät siivousvälineet on ensiarvoisen tärkeitä, jotta kodin siisteyden ylläpito olisi mahdollisimman vaivatonta. Siivousmotivaatioon vaikuttaa hyvien siivoustuotteiden ja välineiden lisäksi se, että ne on helposti saatavilla ja vaivaton hakea siivouskomerosta käyttöön.

Vaivalla käyntiin saatu siivousmotivaatio katoaa varmasti jos siivous pitää aloittaa sillä, että imuria esiin ottaessa kaapista tulee ulos myös puolet muista omistamista siivous tuotteista!

Siivouskaappi järjestykseen

Siivouskaappi onkin hyvä siksi järjestää niin, että siivous on helppo aloittaa. Mieti mitä tuotteita käytät eniten ja sijoita ne helposti saataville. Kaapin etuosaan, alimmalle hyllylle on hyvä sijoittaa tällaisia siivoustuotteita. Tuotteet joita käytät harvemmin kuuluvat siivouskaapin takaosaan. 

Siivouskaappiin on myös hyvä laittaa siivous liinoille laatikko ja lisäksi muutama koukku sellaisille liinoille joita käytät useasti. Siivouskaappiin voi myös asentaa telineen johon voit laittaa suihkepulloja roikkumaan.

Pitkävartisia siivousvälineitä varten voi kaapin seinään asentaa välinepidikkeitä. Siivoustuotteita voi myös olla hyvä järjestää koreihin siivouskohteen mukaan. Voit laittaa yhteen koriin saunan siivoustuotteet ja toiseen ikkunanpesuvälineet.

Siivouskaapin sisältö

Siivouskaapissa on hyvä löytyä siivousliinoja, juuriharja, pesusieniä, kuivain, moppi ja imuri. Näiden lisäksi vähintään yleispesuaine ja WC-puhdistusaine. Kannattaa harkita, että säilyttää osan siivoustuotteista siivouskohteen lähistöllä.

Esimerkiksi WC-pesuaine,  -harja ja siivousliina on hyvä säilyttää vessassa. Vessassa ja keittiössä olisi hyvä säilyttää myös sumutepullossa yleispuhdistusainetta, jotta näiden siivoaminen kävisi vaivattomasti.  

Siivouskaappi kylpyhuoneeseen

Pienessä asunnossa siivouskaapin parhaimmat ja yleisimmät sijoituskohteet ovat eteinen ja kylpyhuone. Kylpyhuoneeseen sijoitettaessa pitää varmistaa ettei siivouskaappiin yllä roiskeita ja että se kestää kylpyhuoneessa olevan suuremman ilmankosteuden.

Kosteus ei todennäköisesti muodostu haitaksi mikäli kaappi on sijoitettu muutaman metrin päähän suihkusta ja kaapin jalat on vedenkestävää materiaalia. Kaapin alle on myös hyvä jäädä hieman tilaa, jotta mahdolliset vedet saadaan hyvin kuivaimella kaapin alta pois.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa