Siisti koti, onnellinen koiraperhe – Koiran karvan kerääjä helpottaa arkea

Viimeksi päivitetty: 7.8.2023

Tervetuloa artikkeliin, joka tarjoaa ratkaisun siistiin kotiin ja onnelliseen lemmikkikoiraan! Lemmikit tuovat iloa ja lämpöä elämäämme, mutta samalla ne saattavat tuoda mukanaan myös paljon karvoja. Koiran karvat voivat olla haasteellisia pitää kurissa, ja monet lemmikkitalouden omistajat kamppailevatkin jatkuvan siivoamisen ja imuroinnin parissa.

Onneksi markkinoilla on saatavilla monia tehokkaita ja käteviä koiran karvan kerääjiä, jotka helpottavat arkea ja pitävät kodin puhtaana. Tässä artikkelissa esittelemme erilaisia vaihtoehtoja. Jatka lukemista ja ota ensimmäinen askel kohti siistimpää kotia ja onnellisempaa lemmikkielämää!

Vähennä karvoja imuroimalla itse koira

Tämä ei varmasti toimi kaikkien koirien kanssa, joten kokeile vain, jos sinulla on rennosti käyttäytyvä koira joka ei säikähdä helposti. Voit imuroida koirasi käyttämällä imurin letkua tai rikkaimuria. Joillakin liikkeillä on myynnissä lemmikkien harjaamiseen tarkoitettu lemmikkisuulake, tai voit kokeilla jotain suulakkeista, joka tuli laitteesi mukana.

Tutustuta koirasi imuriin vähitellen. Aloita antamalla sen haistella imuria, kun se on sammutettu. Käynnistä sitten imuri ja aseta se lähelle koiraa, palkiten koiraa herkuilla lähestymisestä. Tee tämä tarvittaessa usean päivän aikana; tärkeintä on, että koira tottuu imuriin eikä pelkää sen ääntä tai imua.

Lemmikkisuulake imuriin - Koiran ja kissan tyhjiöharja

 • Vangitsee irtokarvat
 • Mukava koiralle
 • Poistaa ja kerää kuolleita ihosoluja
 • Karvat irtoavat napin painalluksella
 • Säädettävä harjapituus

Kerää karvat tekstiileistä

Lemmikit ovat ihania seuralaisia, mutta niiden karvanlähtöaika tai jatkuva karvanlähtö voi aiheuttaa haasteita kodin siisteyden ylläpitämisessä. Karvat leviävät sohville, mattoille, vaatteisiin ja muihin tekstiilipintoihin. Karvan keräämiseen erinomaisia ratkaisuja tuovat karvanpoistosienet, kuten Mimi-ihmesieni tai Softcare Cleaning PVC sieni.

Karvanpoistosieni on monipuolinen siivousväline

Yksi karvanpoistosienen suurimmista eduista on sen monipuolisuus. Voit käyttää sitä eri tekstiilipinnoilla ja monissa eri ympäristöissä, mikä tekee siitä kätevän apuvälineen lemmikkitalouden siivoukseen. Sieni on myös kestävä ja uudelleenkäytettävä. Sen jälkeen kun olet poistanut karvat ja nukat, voit pestä sen puhtaaksi ja valmistella sen uutta käyttöä varten, mikä tekee siitä pitkäikäisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon.

Karvanpoistosieni on myös erinomainen valinta allergikoille, sillä se poistaa karvat ja nukan mekaanisesti ilman kemikaaleja tai voimakkaita puhdistusaineita. Tämä auttaa välttämään mahdollisia allergisia reaktioita ja tekee siitä turvallisen käyttää lemmikkitaloudessa.

Sieni Mimi Ihmesieni

4.5/5
 • Suunniteltu karvojen ja lian siivoukseen tekstiilipinnoilta
 • Helppokäyttöinen
 • Pyyhi pinta painamatta sientä ja karvat tarttuvat tehokkaasti sieneen
 • Sopii mm. vaatteille, huonekaluille, matoille, patjoille ja autonistuimille

Kerää karvat luonnonkumiharjalla

Pääset helposti eroon lattioille ja matoille kerääntyvistä pölyistä, hiuksista ja lemmikkieläinten karvoista luonnonkumimattoharjan avulla. Pehmeä kumiharja toimii kuin magneetti, houkutellen lemmikkien karvat matoista, lattiasta ja jopa sohvalta.

Luonnonkumi on materiaalina erityisen tehokas karvojen poistamisessa, ja sen käyttö on helppoa; lakaise sillä kuten millä tahansa muulla harjaa. Käytön jälkeen puhdista harja saippuavedellä tai vain vedellä huuhdellen, ja se on taas kuin uusi. Luonnonkumimattoharjat on suunniteltu erityisesti lemmikkieläinten karvojen poistoon.

Kumiharja - karvan kerääjä

 • Suunniteltu karvojen ja lian siivoukseen lattioilta
 • Houkuttelee karvoja magneetin tavoin
 • Luonnonkumia
 • Sopii mm. huonekaluille, matoille ja patjoille
 • Säädettävä varren pituus

Hallitse karvat seuraavilla vinkeillä

Eläinten karvojen siivoaminen kodista voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista tehokkaiden toimenpiteiden avulla. Tässä muutamia vinkkejä, miten pääset eroon eläinten karvoista kodissasi:

1. Säännöllinen harjaus: Harjaa lemmikkisi säännöllisesti, erityisesti karvanlähtöaikoina. Säännöllinen harjaus auttaa vähentämään karvojen irtoamista ja pitää ne paremmin hallinnassa.

2. Imurointi: Imuroi kotisi usein, mieluiten päivittäin, erityisesti alueet, joissa lemmikkisi viettää eniten aikaa. Valitse imuri, joka on suunniteltu erityisesti lemmikkikarvojen poistoon.

3. Varsi-imuri tai robotti-imuri: Varsi-imuri ja robotti-imuri ovat käteviä välineitä, jotka auttavat pitämään kodin siistinä ja vähentämään karvojen määrää.

4. Käytä kosteaa liinaa tai kumihanskaa: Kostea liina tai kumihanska auttaa keräämään karvoja tekstiilipinnoilta, kuten sohvilta ja vaatteista.

5. Mattoharja: Käytä luonnonkumimattoharjaa mattojen puhdistamiseen. Luonnonkumi houkuttelee karvat kuin magneetti ja helpottaa niiden poistamista.

6. Pese tekstiilit säännöllisesti: Pese lemmikkisi vuode ja muut tekstiilit, joissa on karvoja, säännöllisesti. Käytä hajusteetonta pesuainetta ja huuhteluainetta.

7. Käytä ilmanpuhdistinta: Ilmanpuhdistin voi auttaa poistamaan ilmasta leijuvia karvoja ja muita allergeeneja.

8. Huolehdi lemmikkisi terveydestä: Terveestä lemmikistä irtoaa vähemmän karvaa (rodun normaali huomioiden). Huolehdi lemmikkisi ruokavaliosta, harjaa hampaat ja käy säännöllisesti eläinlääkärissä.

Näiden vinkkien avulla voit pitää kodin siistinä ja nauttia lemmikkisi seurasta ilman ylimääräisiä karvahaasteita.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa