Bosch Serie 4 SMV4ECX14E Astianpesukone arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 28.12.2023

Bosch SMV4ECX14E on laadukas astianpesukone, joka tarjoaa alhaisen energiankulutuksen ja tilaa jopa 13 astiastosarjalle. Tämä astianpesukone on erittäin energiatehokas ja hiljainen. Erinomaiset tulokset eivät rajoitu pelkästään astioiden pesuun, vaan myös niiden kuivaukseen. Automaattinen ovien avaus pesuohjelman päätyttyä tehostaa kuivausta.

Bosch Serie 4 SMV4ECX14E Astianpesukone

Arvosana: 4.4/5
4.4/5
 • Energiatehokas ja hiljainen toiminta
 • Kapasiteetti 13 astiastosarjalle
 • Automaattinen ovien avaus kuivauksessa
 • Älykäs Home Connect -etäohjaus
 • Itsepuhdistuva suodatinjärjestelmä

Plussat

+ SMART Home Connect -toiminto
+ Itsepuhdistuva suodatinjärjestelmä
+ Ohjelmavalikoima

Miinukset

Korkeampi hinta
Todella yksinkertainen näyttö (vähän tietoa)

Bosch Serie 4

Tämä malli erottuu monipuolisilla ohjelmillaan, loistavilla pesu- ja kuivaustuloksillaan, tilavuudellaan (13 astiastosarjaa) sekä älykkäillä toiminnoillaan.

Bosch SMV4ECX14E pärjäsi hyvin kilpailijoidensa joukossa vertailutestissämme. Tämä integroitava astianpesukone suoriutui pesutehokkuustesteistä saavuttaen A-luokituksen sekä pesussa että kuivauksessa. Se on myös saanut positiivista palautetta monilta kuluttajilta. Vertailussa astianpesukone erottui myös veden- ja energiankulutuksellaan. 9,5 litraa vettä standardipesuohjelmassa on vakuuttava tulos, mikä luokittelee sen energiatehokkaimpiin C-luokan laitteisiin.

Flex-korit

Pesukone ei ole varustettu näytöllä etupaneelissa, toisin kuin sisarmalli Bosch SMU4HCS48E, mutta tämä on makuasia ja mahdollistaa astianpesukoneen täydellisen integroinnin. Laite mahtuu 13 astiastosarjaa ja siinä on käytännölliset Flex-korit hyvällä muunneltavuudella.

Yläkori on korkeussäädettävä. Mukana on myös Vario-aterinlaatikko ja annosteluavustaja pesuaineen tarkan annostelun varmistamiseksi. Astianpesukone tarjoaa kuusi ohjelmaa, mukaan lukien standardin Eco-ohjelman, tunnin ohjelman ja pidemmän kestävän Intensiivisen ohjelman.

Automaattinen oven avaus

Astianpesukoneen suuria etuja ovat paitsi InfoLight-punainen valo, joka projisoi punaista valoa lattialle ilmoittaen astianpesukoneen toiminnasta, myös EfficientDry-automaattisen oven avausominaisuus tehokkaaseen kuivaukseen. Tämä ominaisuus on saanut käyttäjiltä erittäin positiivista palautetta.

Astianpesukone on myös erittäin hiljainen. Sinun ei tarvitse huolehtia suodattimista suuremmin, sillä Bosch astianpesukoneessa on itsepuhdistuva suodatinjärjestelmä. Bosch tunnistaa koneessa olevan astiamäärän ja sopeuttaa vedenkulutuksen ja pesuajan sen mukaan – AquaSensor ja LoadSensor.

Etäohjaus

Käyttäjiä ilahduttaa SMART Home Connect -toiminto, joka mahdollistaa astianpesukoneen yhdistämisen WiFi:n kautta mobiilisovellukseen ja perusasetusten tekemisen etänä. Sovellus auttaa myös mahdollisten vikojen diagnostiikassa. Ohjauspaneelin käyttö on erittäin yksinkertaista ja intuitiivista. Painikkeet ovat selkeitä ja graafisilla kuvakkeilla varustettuja.

Voit helposti aktivoida myös viivästetyn käynnistyksen tai puolitäyttötoiminnon. Turvallisuuden osalta astianpesukone on varustettu AquaStop-toiminnolla. Bosch SMV4ECX14E astianpesukone valittiin testivoittajaksi erityisesti sen pesu- ja kuivaustulosten, käytännöllisten toimintojen, materiaalien laadun ja käyttäjäystävällisyyden ansiosta.

Tekniset tiedot*

 • Energialuokka: C
 • Energiankulutus: 74 kWh / 100 pesua
 • Täyttömäärä: 13 astiastoa
 • Äänitaso: 41-44 dB
 • Pesuohjelmat: 6
 • Erikoistoiminnot: Home Connect, EfficientDry, HalfLoad-puolitäyttö, SpeedPerfect+
 • Suosikkiohjelma: suoravalintapainike
 • Machine Care: puhdistusohjelma
 • Sensorit: AquaSensor ja LoadSensor
 • Käynnistysajastin: 1-24 h
 • InfoLight: Punainen valo lattiaan laitteen ollessa käynnissä
 • Mitat: K x L x S (mm) 815-875 x 598 x 550
 • Paino: 37 kg

* Tuotekohtaiset tiedot ja varustelu saattaa vaihdella, tarkista aina viimeisimmät tiedot ennen valmistajalta

Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä Bosch SMV4ECX14E:n hiljaiseen toimintaan, kuivauksen laatuun ja aterinlaatikkoon. He ovat kehuneet automaattista oven avausta kuivauksen päätteeksi, valosignaalia, älypuhelinohjausta, säästeliästä eko-ohjelmaa ja viivästettyä käynnistystä. Kritiikkiä on saanut WiFi-yhteyden tarve puhelimen uudelleenkäynnistämiseen ja Google Storessa monien samannimisten sovellusten joukosta sovelluksen löytämisen vaikeus.

Meidän mielipide

Bosch SMV4ECX14E astianpesukone on todellinen keittiön pelastaja. Sen älykkäät toiminnot, kuten Home Connect -etäohjaus, tuovat käyttömukavuutta ja tehokkuutta jokapäiväiseen elämään.

Tämä malli ei ainoastaan pese astioita puhtaiksi vaan myös kuivaa ne tehokkaasti automaattisen ovien avausominaisuuden ansiosta. Äärimmäisen hiljaisena se sopii erinomaisesti myös avokeittiöihin tai pienempiin asuntoihin, missä jokainen ääni erottuu. Kapasiteetti 13 astiastosarjalle tekee siitä sopivan sekä suurille perheille että juhlien järjestäjille.

Kokemuksemme mukaan Bosch SMV4ECX14E on luotettava, kestävä ja energiatehokas valinta, joka ylittää odotukset. Jos etsit astianpesukonetta, joka tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn ja modernin teknologian, tämä malli on ehdoton valinta.

Bosch Serie 4 SMV4ECX14E Astianpesukone

Arvosana: 4.4/5
4.4/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja