iRobot Roomba i7+ Robotti-imuri arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 11.1.2024

Älykäs iRobotin Roomba i7+ on uuden sukupolven Robotti-imuri, joka astuu puhdistuksen maailmaan vakuuttavasti. Tämä kehittynein robotti-imurimalli on varustettu huippuluokan ominaisuuksilla, jotka tekevät siitä ehdottomasti harkitsemisen arvoisen laitteen. Haluamme pureutua syvemmälle siihen, mitä tämä älykäs imuri tarjoaa ja mitä se voi tehdä kotisi puhtauden eteen.

Roomba i7+ tekee vaikutuksen heti alusta lähtien tarjoamalla ääniohjauksen tuen Amazon Alexan ja Google Assistantin kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kätevästi ohjata imuria äänikomennoilla, mikä tekee sen käytöstä vaivatonta ja intuitiivista. Ei enää tarvetta kikkailla painikkeiden kanssa; anna äänikomennoilla ohjatun älykkään imurin tehdä työ puolestasi.

iRobot Roomba i7+ Robotti-imuri

Arvosana: 4.4/5
4.4/5
 • Clean Base automaattityhjennys
 • Imprint -älykartoitus
 • iAdapt 3.0 -navigointijärjestelmä
 • Ääniohjaus
 • iRobot HOME sovellus

Plussat

+ Tyhjentää itsestään asemalle
+ Monikerroksinen kartta
+ Erinomainen kameraan perustuva navigointi

Miinukset

Kallis
Kovaääninen

Erinomainen navigointijärjestelmä

Yksi Roomba i7+:n vahvoista ominaisuuksista on monikerroksinen karttaus ja adaptiivinen navigointi. Imuri oppii kotisi sisustuksen ja navigoi sen läpi tarkasti ja tehokkaasti. Se ei vain liiku sattumanvaraisesti, vaan se tekee sen älykkäästi, jolloin se pystyy kohdistamaan puhdistuksen alueille, jotka sitä eniten kaipaavat. Tämä tekee puhdistuksesta perusteellisempaa ja aikaa säästävää.

Yksi Roomba i7+:n kohokohtia on sen kyky tyhjentää oma pölysäiliö. Tämä on ominaisuus, jota harvoin näkee muissa robotti-imureissa. Se tekee imurista käytännössä itsenäisen, sillä sinun ei tarvitse huolehtia säännöllisestä tyhjennyksestä. Tämä on erityisen kätevää, kun olet poissa kotoa pitkän päivän aikana tai vaikkapa lomamatkalla. Koko homma hoidetaan puolestasi.

Vaikka Roomba i7+ tarjoaa lukuisia huippuominaisuuksia, on syytä mainita, että se ei ole hiljaisimmasta päästä. Se tuottaa jonkin verran melua, mutta onneksi imurointi ei yleensä kestä kovin kauan, joten melu ei ole pitkäaikainen häiriö. Hinta on myös yksi Roomba i7+:n huomattavista piirteistä, sillä se kuuluu markkinoiden kalleimpien robotti-imurien joukkoon, hintalapun ollessa 949,99 dollaria. Kuitenkin, kun otetaan huomioon sen monipuoliset ominaisuudet ja kyky toimia itsenäisesti, se voi olla investointi, joka säästää aikaa ja vaivaa pitkällä aikavälillä.

Puhdistusasema

Kun astumme syvemmälle Roomba i7+ maailmaan, ei voida ohittaa sen vaikuttavaa Puhdistusasemaa. Tämä laite on merkittävästi suurempi kuin perinteinen robotti-imurin latausasema, ja sen mitat ovat 48 x 31 x 38 cm (korkeus x leveys x syvyys). Se varmasti vaatii oman tilansa kotona, mutta sen tarjoamat edut tekevät siitä harkitsemisen arvoisen.

Puhdistusaseman toiminta on älykästä ja kätevää. Sen alaosassa sijaitsee pieni neliö, joka on suunniteltu täsmällisesti imurin pölysäiliön luukkua varten. Kun Roomba i7+ palaa lataukseen, se ei jätä jälkeensä pölyä tai sotkua. Sen sijaan se siirtää kaiken roskan pölysäiliöstään taitavasti erilliseen pussiin, joka sijaitsee Puhdistusaseman yläosassa. Tämä on äärimmäisen kätevää, sillä se tarkoittaa, ettei sinun tarvitse huolehtia pölysäiliön tyhjentämisestä jokaisen imurointikerran jälkeen.

Pussin tilavuus on vaikuttava – se vetää sisäänsä jopa 30 täyttä pölysäiliötä likaa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit nauttia pitkistä ajanjaksoista ilman huolta pölynpoistosta. Kun aika koittaa vaihtaa pussi, se on tehty vaivattomaksi. Roomba-sovellus ilmoittaa sinulle, kun pussi on täynnä, joten tiedät aina, milloin on aika toimia. iRobot tarjoaa myös hyvän lähtöpaketin, sillä he sisällyttävät kaksi pussia ostohetkellä, mikä vastaa jopa 60 pölysäiliötä likaa.

Jos asut useammissa kerroksissa, iRobot on ajatellut myös sinua. Voit hankkia lisäpuhdistusaseman kuhunkin kerrokseen, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että imurilla on aina paikka latautua. Ylimääräiset puhdistusasemat ovat erinomainen lisävaruste, joka tekee imuroinnista vieläkin sujuvampaa.

Lisävarusteet ja Sovellus

iRobot ei jätä sinua oman onnesi nojaan, vaan tarjoaa käytännöllisiä lisävarusteita, jotka tekevät Roomba i7+ käytöstä entistäkin monipuolisempaa. Yksi näistä lisävarusteista on virtuaalinen seinäeste, joka mahdollistaa tiettyjen alueiden rajaamisen niin, ettei imuri mene niihin. Tämä on erinomainen ominaisuus, jos haluat suojella esimerkiksi lemmikin ruokakuppia tai muita alueita imuroinnilta. Lisäksi mukana tulee ylimääräinen suodatin ja sivuharja, mikä pidentää i7+:n huoltovaliaikoja ja pitää sen suorituskyvyn huipussaan.

i7+:n asentaminen on suunniteltu helpoksi ja vaivattomaksi käyttäjille. Aloitat lataamalla iRobot-sovelluksen, joka on saatavilla sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmille. Sovellusrekisteröinti on nopeaa ja yksinkertaista. Kun olet luonut tilin, valitse i7+ laite ja seuraa ohjeita, jotka ohjaavat sinut kotiverkkoon yhdistämisen läpi. Muutamassa hetkessä olet valmis aloittamaan älykkään imurisi käytön.

On hyvä huomata, että i7+ tukee ainoastaan 2,4 GHz:n Wi-Fi-yhteyttä, joten varmista, että kotiverkkosi on yhteensopiva ennen asennuksen aloittamista. Amazon Alexan ja Google Assistantin integrointi on myös vaivatonta. Aktivoi iRobot-taito näissä älylaitteissa ja linkitä tilit yhteen. Tämän jälkeen voit käyttää äänikomentoja Roomba i7+:n ohjaamiseen, akun tarkistamiseen, telakalle palaamiseen ja sen paikantamiseen – kaikki käden käänteessä.

Sovellus itse on suunniteltu intuitiiviseksi ja käyttäjäystävälliseksi. Pääruutu on minimalistinen ja hallitseva, korostaen suurta ”Puhdista”-painiketta keskellä. Alla olevista välilehdistä voit valita Asetukset, Historia, Aikataulu, Älykartat ja Lisää – kaikki käden ulottuvilla ja helposti navigoitavissa.

Historia-välilehti tarjoaa puhdistustilastot, joiden avulla voit seurata i7+:n suorituskykyä ja mukauttaa puhdistuksen tarpeen mukaan. Aikataulu-välilehdellä voit luoda räätälöityjä puhdistusaikatauluja, jotka sopivat elämäntyyliisi. Asetukset-osiosta löydät erilaisia asetuksia, joita voit säätää i7+:n toiminnassa, ja Lisää-välilehdellä on runsaasti hoito-ohjeita, lisäasetuksia ja paikannusmahdollisuuksia.

Kuitenkin i7+:n todellinen päivitys piilee Älykartat-välilehdessä. Tämä älykäs ominaisuus antaa sinulle mahdollisuuden luoda karttoja kotisi eri alueista, jolloin voit valita, mihin i7+ imuroi ja mihin ei. Voit nimetä huoneet, asettaa rajoja ja määrittää puhdistustapoja yksityiskohtaisesti – tämä tekee siitä älykkään apulaisen kotisi siivoukseen.

Rehellisesti Itsenäinen Robotti-imuri

Roomba i7+ on todellinen helpotus kodin puhtaanapidossa, ja sen monipuolisuus tulee esille sen kyvyssä käsitellä erilaisia lattiatyyppejä. Se ei tee eroa, onko kyseessä parketti, laatta tai vinyyli – i7+ liikkuu niiden yli vaivatta ja pitää lattiat virheettömän puhtaina. Jopa löysät johdot ja korkeat kynnykset eivät pysäytä tätä älykästä robotti-imuria, vaikka kaksituumaiset marmorikynnykset saattavatkin olla sille liikaa haaste.

Roomba i7+ on äärimmäisen tarkka esteiden havaitsemisessa, ja se tunnistaa huonekalut vaivattomasti, erityisesti adaptiivisen oppimisen ansiosta. Mitä enemmän se puhdistaa samaa aluetta, sitä tehokkaammaksi se muuttuu. Imuri ei jätä mitään sattuman varaan vaan kulkee edestakaisin järjestelmällisesti varmistaen perusteellisen puhdistuksen.

Yksi Roomba i7+:n vahvoista ominaisuuksista on sen kyky tunnistaa ja paikantaa määritellyt huoneet. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ohjata imuria siivoamaan tiettyjä alueita tai huoneita tarpeen mukaan. Se sopeutuu myös eri kerrosten välillä vaivattomasti, mikä tekee siitä monikerroksisille kodeille erinomaisen valinnan.

Imuteholtaan Roomba i7+ ei jätä pettymystä. Se poimii tehokkaasti hiukset, lian, pölyn ja muut pienet roskat, jättäen lattiat raikkaiksi ja puhtaiksi. Voit luottaa siihen, että i7+ tekee perusteellisen työn kodin jokaisessa nurkassa.

Tekniset tiedot*

 • Latausaika: 90 minuuttia
 • Suodatintyyppi: Tehosuodatin
 • Akun käyttöaika: 75 minuuttia
 • Akun tyyppi: Litiumioni
 • Pölysäiliön tilavuus: 0,4 litraa
 • Pölysäiliön tyyppi: Pestävä
 • 2.4GHz ja 5GHz Wi-Fi
 • Ylityskyky: 2cm
 • Mitat: 33,9 cm leveä x 9,2 cm korkea
 • Takuu: 2 vuotta

* Tuotekohtaiset tiedot ja varustelu saattaa vaihdella, tarkista aina viimeisimmät tiedot ennen valmistajalta

Asiakasarvosteluiden perusteella iRobot Roomba i7+ on osoittautunut erinomaiseksi robotti-imuriksi monille käyttäjille. Tässä koosteessa keskityn esittelemään laitteen hyödyllisimpiä ominaisuuksia ja etuja, mutta otan myös huomioon muutamia haittapuolia, joita käyttäjät ovat maininneet. 1. Helppo käyttöönotto ja käyttö: Useat käyttäjät ovat kiittäneet Roomba i7+:n helppoa käyttöönottoa. Laite saapuu käyttövalmiina, ja asennusohjeet ovat selkeitä ja suoraviivaisia. Sovelluksen avulla voit ohjata ja aikatauluttaa siivouksen vaivattomasti. 2. Itse tyhjentyvä pölysäiliö: Monet käyttäjät ovat ylistäneet i7+:n itse tyhjentyvää pölysäiliötä. Clean Base -telakka imuroi roskat robottipölysäiliöstä, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Vaikka Clean Base on meluisa toimiessaan, sen tehokkuus on saanut kiitosta. 3. Älykäs karttaus ja huoneiden määrittely: Käyttäjät ovat arvostaneet laitteen älykästä karttausta ja mahdollisuutta määritellä huoneet sekä säätää siivouksen alueita. Tämä antaa käyttäjille mahdollisuuden räätälöidä siivousta tarpeidensa mukaan. 4. Tehokas siivous: Roomba i7+ on osoittanut olevansa tehokas siivouskumppani, joka selviytyy hyvin erilaisista puhdistustehtävistä. Se kerää pölyä ja hiuksia tehokkaasti lattioilta. 5. Erinomainen asiakastuki: Useat käyttäjät ovat kiitelleet iRobotin asiakastukea ja sen kykyä ratkaista ongelmia. Asiakastuki on ollut avulias ja ystävällinen käyttäjille. Vaikka Roomba i7+:ssa on monia vahvuuksia, on myös tärkeää mainita muutamia haittapuolia. Laitteen ääni voi olla melko ärsyttävä, erityisesti Clean Base -telakan toimiessa. Lisäksi imurin pölysäiliö on suhteellisen pieni, mikä saattaa vaatia useampia tyhjennyksiä suurissa tiloissa. Kaiken kaikkiaan iRobot Roomba i7+ on kuitenkin myös asiakkaiden kokemuksien perusteella erinomainen valinta, jos etsit älykästä robotti-imuria, joka tekee siivouksen helpoksi ja tehokkaaksi. Vaikka se ei ole täysin virheetön, sen monipuoliset ominaisuudet ja helppokäyttöisyys ovat saaneet kiitosta käyttäjiltä.

Meidän mielipide

Kaiken kaikkiaan Roomba i7+ on älykkäin apuri kodin puhtaanapidossa. Sen kyky käsitellä erilaisia lattiatyyppejä ja sopeutua erilaisiin esteisiin tekee siitä erinomaisen valinnan kaikenkokoisille ja -muotoisille kodeille. Lisäksi sen älykäs huoneiden tunnistus ja monikerroksinen puhdistus tekevät siivoamisesta helpompaa ja vaivattomampaa kuin koskaan aiemmin.

iRobot Roomba i7+ on ensimmäinen robotti-imuri, joka todella tekee kaiken työn puolestasi. Sen innovatiiviset ominaisuudet ja helppokäyttöisyys tekevät siitä loistavan valinnan, kun haluat kotiisi puhtaat lattiat ilman vaivaa.

iRobot Roomba i7+ Robotti-imuri

Arvosana: 4.4/5
4.4/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja