Roborock Q7 Max+/Max Robotti-imuri arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 11.1.2024

Roborock Q7 Max on hintatasoltaan yläkeskiluokan robotti-imuri, joka on ominaisuuksiltaan samankaltainen kuin edullisempi Roborock Q5. Siinä on 3D LIDAR -huonekarttaus ja itsestään tyhjentyvä tukikohta. Q7 Max tuntuu hyvin rakennetulta ja sen rakenne on pääasiassa mattapintaisesta muovista.

Kuten Q5:ssä, se tuntuu suurimmaksi osaksi tukevalta, mutta se ei aivan vastaa muiden Roborock-tuotteiden asettamia korkeita odotuksia kevyemmällä, ontommalla tuntumalla. Pakkauksesta poistettaessa siinä on kumiharjarulla, mutta se on täysin yhteensopiva vanhempien mallien, kuten Roborock S4:n, harjattujen rullien kanssa.

Roborock Q7 Max+/Max Robotti-imuri

Arvosana: 4.6/5
4.6/5
  • Imuroi ja moppaa järjestelmällisesti jopa 240 m²
  • Nostaa imutehoa matoilla
  • Tukkeutumaton pääharja
  • Ylittää n. 2cm kynnykset ja tunnistaa pudotukset
  • Soveltuu monikerroksisiin koteihin

Plussat

+ Tehokas imuteho
+ Hyvä robotti-imuri koiratalouteen
+ Pitkä akun kesto
+ Lisävarusteena tyhjennystelakka
+ Erinomaiset karttausominaisuudet (muodostaa 2D ja 3D -kartat)
+ Erinomainen veden virtauksen hallinta

Miinukset

Tuotepakkaus ei sisällä varaosia

Helppokäyttöisyys ja huollettavuus

Roborock Q7 Max -robotti-imurin huoltaminen on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi. Huoltovälejä on helppo seurata puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla, joka tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän ja muistuttaa käyttäjää tulevista huolloista.

Sen innovatiivinen design, jossa roskasäiliö ja moppijärjestelmän vesisäiliö on yhdistetty yhdeksi osaksi, tekee osien vaihdosta nopeaa ja vaivatonta. Tämä yhdistelmäratkaisu minimoi osien lukumäärän ja yksinkertaistaa huoltoa, mutta huomioitavaa on, että osan osittainen vaurio vaatii koko yhdistelmäosan vaihdon.

Q7 Max+ -mallin erottuva piirre on sen itsestään tyhjentyvä telakointiasema, joka koostuu kahdesta erillisestä osasta. Pakkauksen mukana toimitettava pieni ruuvimeisseli helpottaa tukiaseman kokoamista, mikä lisää käytettävyyttä ja käyttöönottoprosessin sujuvuutta.

Kustannukset

Vaikka Q7 Max+ -malli aiheuttaa korkeampia jatkuvia kustannuksia verrattuna perusmalliin, sen tarjoama lisäarvo ja mukavuus voivat olla monille käyttäjille sen arvoisia. Perusmallin Q7 Maxin alhaisemmat ylläpitokustannukset tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon hintatietoisille kuluttajille.

Vakio-osien, kuten harjarullan, sivuharjan ja E11-suodattimen, säännöllinen vaihtaminen varmistaa imurin tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän. Tukiaseman likapussin kestävyyden mainostaminen seitsemän viikon ajaksi tarjoaa huolettomuutta käyttäjälle, ja pussien saatavuus kuuden kappaleen pakkauksissa takaa helpon ja edullisen uusimisen.

Näiden ominaisuuksien yhdistelmä tekee Q7 Max+ -mallista erinomaisen valinnan niille, jotka arvostavat helppoutta ja vähäistä huollon tarvetta.

Säilytys ja kapasiteetti

Q7 Max+ -mallin säilytys on suunniteltu olemaan mahdollisimman vaivatonta. Kompakti muotoilu ja imurin itsensä lisäksi pienikokoinen latausasema mahtuvat helposti erilaisiin tiloihin.

Vaikka imurin todellinen säiliökapasiteetti on 2 litraa, mikä on hieman pienempi kuin mainostettu 2,5 litraa, se on silti riittävä useiden viikkojen tarpeisiin. Tämä vähentää tarvetta jatkuvasti tyhjentää pölypussia ja säästää käyttäjän aikaa.

Lisäksi 180 millilitran vesisäiliö varmistaa, että moppijärjestelmä pysyy tehokkaana pidempään ilman tarvetta jatkuvaan täyttämiseen. Tämän ansiosta Q7 Max+ soveltuu erinomaisesti suurempiin kotitalouksiin tai alueisiin, joilla on suurempi puhdistustarve.

Suorituskyky

Robotti-imurin kyky kerätä lemmikkieläinten karvoja erilaisilta pinnoilta on huomionarvoinen. Sen kumiharjarulla on erittäin tehokas, poistaen karvat jopa vaikeasti saavutettavista paikoista, ja tämä on merkittävä etu lemmikkieläinten omistajille.

Erityisen kätevää on, että kumiharjarulla on helpompi puhdistaa verrattuna Q5-mallin perinteiseen harjattuun rullaan. Tämä vähentää huomattavasti huollon tarvetta ja säästää käyttäjän aikaa. Imurin suorituskyky paljailla lattioilla on ylivertainen, poistaen tehokkaasti pienimmätkin karvat ja lian.

Mattojen puhdistuksessa sen suorituskyky heikkenee hieman, etenkin paksujen mattojen kohdalla, joihin imuri voi jäädä kiinni. Tämä rajoitus huomioiden, imuri on silti erinomainen valinta lemmikinomistajille, jotka kamppailevat jatkuvasti lemmikkien karvojen kanssa kotonaan.

Sovellus

Robotti-imurin sovellus tarjoaa käyttäjille monipuolisia ominaisuuksia, jotka tekevät siivouksesta vieläkin mukavampaa ja tehokkaampaa. Sovelluksen intuitiivinen käyttöliittymä mahdollistaa helpon navigoinnin ja eri toimintojen hallinnan.

Käyttäjät voivat tallentaa useiden eri kerrosten karttoja, mikä on erityisen hyödyllistä monikerroksisissa kodeissa. Sovelluksen avulla on myös mahdollista asettaa huoneiden nimet, jakaa alueita, muuttaa pintojen tyyppiä ja luoda kiellettyjä alueita, jotka ohjaavat imuria välttämään tiettyjä osia kodista. Lisäksi siivoussessioita voi ajoittaa eri alueille, jolloin imuri hoitaa siivouksen itsenäisesti ja tehokkaasti.

Ääniohjausominaisuus, joka toimii Amazon Alexan, Google Homen ja Applen Sirin kanssa, lisää käyttömukavuutta, mahdollistaen imurin ohjaamisen pelkillä äänikomennoilla. Tämä tekee Roborock Q7 Max -imurista ihanteellisen valinnan teknologiaa arvostaville kotitalouksille, jotka etsivät helppokäyttöistä ja älykästä siivousratkaisua.

Tekniset tiedot*

  • Koko: halkaisija 35 ja korkeus 9,65 cm
  • Paino 3,67 kg
  • Käyttöaika 180 min
  • Latausaika 6 tuntia
  • Puhdistusalue arvio n. 240 m²
  • Navigointi Laser
  • Pölysäiliö 0,470 litraa
  • Vesisäiliö 0,350 litraa
  • Suodatintyyppi Hepa-suodatin
  • Porrastunnistin Kyllä
  • Mobiilisovelluksessa Ajastus ja Virtuaaliseinä
  • Imuteho 4200 Pa
  • Äänitaso (noin) 67 dB
  • Akkutyyppi: Li-ion
  • Kynnyksen korkeus enintään 2 cm
  • Takuu: 2 vuotta

* Tuotekohtaiset tiedot ja varustelu saattaa vaihdella, tarkista aina viimeisimmät tiedot ennen valmistajalta

Roborock Q7 Max -robotti-imuri on kerännyt ylistäviä arvioita asiakkailta, jotka arvostavat sen elämää helpottavia ominaisuuksia. Erityisesti lemmikkieläinten omistajat ovat kokeneet sen olevan pelastus tummilla lattioilla, sillä imuri kerää tehokkaasti karvat ja muun lian päivittäin. Sen mukana tuleva moppiyksikkö on erityisen kätevä, sillä se puhdistaa hellävaraisesti, ilman tarvetta käyttää kemikaaleja. Imuri erottaa automaattisesti matot ja kovat lattiat, säätäen imutehoa tarpeen mukaan. Käyttäjät ovat myös ylistäneet imurin sovellusta sen monipuolisuudesta. Sovelluksen avulla voi luoda virtuaalisia ”ei-mene” -alueita, määrittää erilaisia siivousalueita ja ohjata imuria älylaitteiden, kuten iPhonen tai Alexa-laitteen kautta. Sovellus ilmoittaa myös, kun on aika puhdistaa antureita tai vaihtaa suodattimia, lisäten käyttömukavuutta. Moppiyksikkö on helppo kiinnittää ja se tunnistetaan automaattisesti sovelluksessa, joka vaihtaa kartan moppausasetuksiin. Huolimatta siitä, ettei Roborock Q7 Max automaattisesti tyhjennä pölyä säiliöön, käyttäjät ovat kokeneet sen hinta-laatusuhteen olevan kohdallaan. Pölysäiliön tyhjentäminen on helppoa ja kätevää. Vaikka imurin muotoilu ja kyky tunnistaa johdot voisi vielä kehittyä, sen nykyiset ominaisuudet, kuten portaiden tunnistus ja esteiden väistäminen, ovat saaneet paljon kiitosta. Yleisesti ottaen, Roborock Q7 Max on saanut asiakkailta erinomaisia arvioita sen monipuolisten ominaisuuksien, tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Se on todellinen apu arjessa, erityisesti lemmikkieläinten omistajille ja teknologian ystäville, jotka arvostavat älykkäitä siivousratkaisuja.

Meidän mielipide

Kun kyse on Roborock Q7 Max -robotti-imurista, olemme vakuuttuneita sen monipuolisuudesta ja käyttäjäystävällisyydestä. Sen suorituskyky on erinomainen erityisesti lemmikkieläinten omistajille, jotka kamppailevat jatkuvasti karvojen kanssa.

Imurin kumiharjarulla ja helppo puhdistettavuus erottuvat kilpailijoista, tarjoten merkittävän edun päivittäisessä käytössä. Vaikka sen suorituskyky mattojen puhdistuksessa on keskitasoa, tämä pieni kompromissi on mielestämme hyväksyttävä, ottaen huomioon sen muita vahvoja puolia, kuten älykkään sovellusohjauksen ja äänikomentomahdollisuuden.

Roborock Q7 Max on ehdottomasti suositeltava valinta niille, jotka etsivät luotettavaa, tehokasta ja älykästä robotti-imuria parantamaan kotisiivouksen laatua ja tehokkuutta.

Roborock Q7 Max+/Max Robotti-imuri

Arvosana: 4.6/5
4.6/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja