Samsung Bespoke Jet AI Varsi-imuri arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 28.12.2023

Samsungin Bespoke-sarja, joka lanseerattiin muutama vuosi sitten, on suunnattu moderneihin kotitalouksiin, joissa arvostetaan sekä tyyliä että toiminnallisuutta. Sarjaan kuuluu useita kodinkoneita, kuten älykäs liukuva induktiotaso, astianpesukone, jääkaappi, pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

Kaikki nämä laitteet on varustettu Wi-Fi-yhteydellä ja ”AI-optimoitulla” älykkyydellä, mikä tekee niistä paitsi käytännöllisiä myös älykkäitä. Designissa on panostettu esteettisyyteen, ja laitteet näyttävät siltä kuin ne olisivat suoraan jonkun uusimman elokuvan lavasteista.

Samsung Bespoke Jet AI Varsi-imuri

Arvosana: 4.6/5
4.6/5
 • Säätää imutehoa automaattisesti puhdistuspintojen mukaan
 • Itsestään tyhjentyvä, sisustukseen sopiva telakointiasema
 • Yli 280 ilmawattia imutehoa, helppo käsitellä ja liikutella
 • Helposti tyhjennettävä ja täysin pestävä pölysäiliö
 • Monipuoliset lisävarusteet

Plussat

+ Älykäs imutehon säätely
+ Tyylikäs ja itsenäinen telakointiasema
+ Kevyt ja tehokas (280 ilmawattia)
+ Automaattinen pölysäiliön tyhjennys
+ Monipuoliset lisävarusteet

Miinukset

Korkea hinta suhteessa ominaisuuksiin
Parasta lisävarustetta (Spray Spinning Sweeper) ei toimiteta mukana
Akunkesto voisi olla pidempi

Varsi-imurin suunnittelu ja ominaisuudet

Toisin kuin robotti-imuri, Bespoke Jet -varsi-imuri on suunniteltu huomioimaan maanpäälliset tarpeet. Imurissa on useita hyödyllisiä lisävarusteita, jotka tekevät siivouksesta monipuolisempaa. Sen telakointiasema on sekä kaunis että helppokäyttöinen, ja se toimii myös imurin säilytyspaikkana.

Imurin ”AI-kalibroitu” imuteho on vaikuttava, ja se mukautuu eri puhdistuspintojen mukaan, mikä tehostaa siivousta. Lisäksi imurin yhteys Samsung SmartThings -sovellukseen tuo lisää älykkäitä toimintoja, vaikka niiden tarpeellisuus voi olla kyseenalainen.

Säilytystila ja käytänöllisyys

Bespoke Jetin ja Dyson V15:n välillä valitessa on tärkeää miettiä, kuinka paljon säilytystilaa on käytettävissä ja onko pistorasia lähellä. Pienemmässä kodissa Dyson V15 mahtuu kätevämmin huomaamattomasti kaappiin. Kun taas suuremmassa talossa Bespoke Jetin tyylikäs, vapaasti seisova ja itsestään tyhjentyvä telakointiasema mahtuu hyvin ottamaan ansaitsemansa paikan vaikkapa olohuoneesta.

Jetin pyöreän telakointiaseman läpimutta on noin jalan verran halkaisijaltaan, ja sen upeat värit tekee siitä tyylikkään lisän sisustukseen. Imuri ja asema ovat kuin taideteos, joka on suunniteltu olemaan esillä, ei piilossa.

Lisävarusteet ja sovellusyhteys

Imuriin kuuluu kolme suutinta ja seitsemän ylimääräistä telakointiaseman pussia, jotka lisäävät käytännöllisyyttä. Erikseen saatavilla oleva Spray Spinning Sweeper tekisi siivouksesta ehdottomasti vieläkin monipuolisempaa, se myydään kuitenkin erikseen noin 160€ hintaan.

Lisävarusteet on helppo säilyttää mukana tulevassa pienessä lisävarustetelineessä, jonka voi asettaa vaikka siivouskomeron hyllylle. Imurin yhdistäminen Samsung SmartThings -sovellukseen on nopeaa ja kivutonta, mutta sovelluksen tarjoamat toiminnot, kuten akun varauksen tarkistus ja pölysäiliön tyhjennysajan seuranta, ovat saatavilla myös suoraan imurin näytöltä.

Imuteho ja käyttömukavuus

Imurin 280 watin imuteho on vaikuttava, ylittäen jopa Dyson Gen5detectin. Käsiosa painaa vain 1,44 kg, mikä tekee siitä helposti käsiteltävän ja liikuteltavan. Laadultaan Bespoke Jet ei kuitenkaan pääse ylittämään Dyson V15:lle. Imurin muovinen rakenne ja osien vähemmän tarkka sopivuus toisiinsa verrattuna Dysoniin on pieni pettymys, erityisesti kun otetaan huomioon imurin premium-luokan hinta ja markkinointi.

Schmutz Sucker ja akunkesto

Uudemmissa Dyson-imureissa käytetään HEPA-luokan suodatusta ja valoa pölyhiukkasten valaisemiseen, mutta Bespoke Jet AI hyödyntää paine- ja ilmasensoreita imutehon säätelyssä. Lisäksi imurissa on pieni valo, joka valaisee pölyn ja lian imuroinnin aikana.

Imurin akunkestoksi kerrotaan 60 minuuttia, käytännössä siitä irti noin 30-60 minuuttia riippuen puhdistettavasta pinnasta ja asetuksesta. Olisin kaivannut parempaa akunkestoa, erityisesti kun otetaan huomioon imurin korkea hinta.

Tehokkuus ja automaattinen tyhjennys

Huolimatta akunkestosta, Bespoke Jet on erittäin tehokas. Se selviää vaivatta kodin siivoustarpeista, myös perheessä jossa saattaa olla lasten ja koiran jäljiltä lattioilla muruja ja likaa. Imuri onnistuu jopa imemään suuria karvapalloja, eikä ole moksiskaan eläintalouden haasteista.

Automaattinen tyhjennystoiminto on erityisen kätevä, sillä se vapauttaa käyttäjän manuaalisesta tyhjennyksestä. Vaikka tyhjennysprosessi on meluisa ja kestää useita syklejä, se on tehokkaampi ja siistimpi vaihtoehto kuin manuaalinen tyhjennys.

Monipuoliset suuttimet

Imurin mukana tulevat rakosuuttimet ovat käyttökelpoisia ja toimivat hyvin erilaisilla pinnoilla. Imurin kevyempi paino tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon vaikeasti tavoitettavien paikkojen, kuten hämähäkinseittien ja portaiden, puhdistamiseen. Suuren imutehon haittapuolena on kuitenkin se, että imuria on vaikea työntää matoilla, mikä voi vaatia ylimääräistä ponnistelua.

Tekniset tiedot*

 • Mitat: 116.5 cm x 30 cm x 30 cm
 • Paino: 2.7 kg
 • Äänitaso: 86 dB
 • Latausaika: 3.5 tuntia
 • Käyttöaika: Jopa 60 min pienimmällä teholla
 • Teho: 210 W
 • Akku: Litium-ioni, 2500 mAh
 • Suodatin: Multi-layered Filtration System
 • Pölysäiliö: Pölypussiton, pestävä suodatin
 • Puhdistusleveys: 250 mm
 • Ihanteellinen eläinten karvojen imurointiin

* Tuotekohtaiset tiedot ja varustelu saattaa vaihdella, tarkista aina viimeisimmät tiedot ennen valmistajalta

Positiiviset:

 1. Tehokkuus: Asiakkaat ovat ylistäneet imurin tehoa, jopa minimaalisilla asetuksilla. Se tarjoaa maksimaalista imutehoa tarvittaessa, mikä on osoittautunut erittäin hyödylliseksi monenlaisissa siivoustilanteissa.
 2. Akun kesto: Monet ovat olleet vaikuttuneita akun pitkästä kestosta ja siitä, että imurin mukana tulee ylimääräinen akku. Tämä mahdollistaa jatkuvan käytön ilman keskeytyksiä.
 3. Monipuolisuus: Imuri selviytyy erinomaisesti erilaisista pinnoista, kuten kovapuulattiasta, matoista ja laatoista. Lisäksi sen keveys tekee siitä helpon käsitellä ja se pääsee käsiksi vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin.
 4. Lisävarusteet ja telakointiasema: Asiakkaat ovat kiitelleet lisävarusteiden ja telakointiaseman käytännöllisyyttä. Telakointiasema ei ainoastaan lataa laitetta, vaan myös tyhjentää pölysäiliön automaattisesti.
 5. Esteettisyys ja käytettävyys: Imurin tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöisyys ovat saaneet kiitosta. Se on paitsi tehokas myös visuaalisesti miellyttävä laite.

Negatiiviset Aspektit:

 1. Hinta: Joillekin asiakkaille hinta on ollut suurin este. He kokevat, että vaikka imuri on tehokas, sen hinta on korkea verrattuna tarjottuihin ominaisuuksiin.
 2. Puutteet suunnittelussa: Jotkut käyttäjät ovat maininneet suunnittelun puutteita, kuten valon puuttuminen imurista, mikä vaikeuttaa pimeässä siivoamista.
 3. Akun kesto tehokkaalla imuteholla: Vaikka akun kesto on yleisesti kiitelty, jotkut ovat huomanneet, että erittäin tehokkaalla imuteholla akun kesto lyhenee merkittävästi.

Kokemuksien perusteella:

Samsung Bespoke Jet AI on monipuolinen ja tehokas varsi-imuri, joka tarjoaa käyttäjilleen helppokäyttöisyyttä ja tehokkuutta. Sen keveys, pitkä akunkesto ja tehokas imuteho tekevät siitä suositun valinnan monille kotitalouksille. Vaikka joitakin suunnittelun puutteita on mainittu, ja hinta voi olla joillekin korkea, kokonaisuudessaan imuri on saanut paljon kiitosta ja tyytyväisiä käyttäjiä.

Meidän mielipide

On olemassa useita syitä valita Bespoke Jet Dysonin sijaan. Jos säilytystila ei ole ongelma, imurin tyylikäs telakka, lisävarusteet ja ylimääräinen akku tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Moppauslisävarusteen hankkiminen lisäisi imurin käytännöllisyyttä entisestään. Automaattinen tyhjennys ja helppokäyttöinen LED-näyttö ovat myös plussia. Jos sinulla on jo muita Bespoke-sarjan laitteita, voit luoda yhtenäisen ja tyylikkään kodin ilmeen.

Toisaalta, suurin syy olla hankkimatta Bespoke Jetiä on sen korkea hinta suhteessa tarjottuihin ominaisuuksiin. AI:n hyödyntäminen likahiukkasten havaitsemisessa ei ole välttämätöntä, sillä monet kilpailijat, kuten iRobot ja Dyson, ovat tarjonneet vastaavanlaista puhdistustehoa ilman AI:ta. Dysonin parempi rakennuslaatu, suurempi pölysäiliö ja HEPA-luokan suodatus tekevät siitä käytännöllisemmän valinnan. Kun otetaan huomioon Bespoke Jetin korkea hinta, sen pitäisi olla lähempänä täydellisyyttä, mutta valitettavasti se ei aivan yllä siihen.

Samsung Bespoke Jet AI Varsi-imuri

Arvosana: 4.6/5
4.6/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja