Parhaat mikrokuituliinat peilien ja lasipintojen pesuun

Viimeksi päivitetty: 17.8.2023

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Peilien ja ikkunoiden puhdistaminen saattaa välillä tuntua hieman turhauttavalta. Saatat puhdistaa peilit siivouksen lomassa ja myöhemmin huomaatkin, että peileihin on jäänyt liinasta raitoja tai nukkaa.

Mikrokuituliinat ovat tähän kotityöhön syystäkin nousseet suosituimmiksi tuotteiksi, niiden kestävyyden ja tehokkuuden vuoksi. Ne ovat loistava valinta lasipintojen puhdistukseen, sillä ne poistavat tehokkaasti lian ja jättävät pinnan kirkkaaksi ja tahattomaksi.

Suomen markkinoilla on saatavilla monia erilaisia mikrokuituliinoja lasipintojen puhdistukseen. Seuraavassa on esitelty muutama suosituimmista vaihtoehdoista.

Dodo Juice Mint Merkin on huippusuorituskykyinen mikrokuituliina, joka on suunniteltu erityisesti lasipintojen puhdistukseen ja kuivaukseen. Sen imukykyinen ja vohvelikuvioitu rakenne tekee siitä täydellisen työkalun rasvaisten tahrojen tai pölyisten lasinkiillotusaineiden poistamiseen.

Käyttämällä Mint Merkinia yhdessä Dodo Juice Clearly Mentholin kanssa saat jättämättömän, kristallinkirkkaan lopputuloksen. Liina on valmistettu korkealaatuisesta mikrokuidusta, ja sen koko on 40 x 40 cm. Se painaa 350 gsm ja kestää konepesun, joten voit käyttää sitä uudelleen ja uudelleen pitkään.

Lasiliina Dodo Juice Mint Merkin

Käyttäjien arvosana 4,9/5
4.92/5
 • Lasipintojen puhdistukseen ja kuivaukseen
 • Hyvin imukykyinen
 • Vohvelikuvioitu mikrokuituliina
 • Jättää raidattoman, kristallinkirkkaan lopputuloksen

York-mikrokuituliina on täydellinen apuväline ikkunoiden, lasien, peilien ja silmälasien puhdistamiseen. Sen kaksipuolinen rakenne mahdollistaa tehokkaan puhdistuksen ja kiillotuksen. Voit käyttää liinaa kuivana poistamaan pölyä ja sormenjälkiä tai kosteana saadaksesi entistäkin kirkkaamman lopputuloksen. 

Liinan mitat ovat 30 x 30 cm, ja se on valmistettu laadukkaasta mikrokuidusta, joka takaa naarmuttoman puhdistuksen. York-mikrokuituliina toimitetaan yksittäispakkauksessa, joten se on kätevä ottaa mukaan matkoille tai pitää mukana kotona.

Mikrokuituliina ikkunoiden ja peilien puhdistamiseen YORK

 • Ihanteellinen ikkunoiden, lasien, peilien ja silmälasien puhdistamiseen
 • Kaksipuolinen: puhdistus ja kiillotus
 • Voidaan käyttää kuivana tai märkänä

King Carthur Silver Shine on Premium-tason mikrokuituliina, joka tarjoaa uskomattoman puhdistustehon ja erinomaisen imukyvyn lasipintojen pesuun ja kuivaukseen. Sen sileä ja pehmeä rakenne pureutuu tehokkaasti myös pinttyneeseen likaan, jättäen jälkeensä täysin puhtaan lasin. 

Liinan koko on 40 x 40 cm. Silver Shine on konepestävä ja soveltuu täydellisesti sekä auton että kodin lasipintojen puhdistukseen. King Carthurin tuotteet tunnetaan korkeasta laadustaan ja suorituskyvystään, ja Silver Shine ei ole poikkeus – se on todellinen huippuliina lasien hoitoon.

Lasiliina King Carthur Silver Shine

 • Erinomainen puhdistusteho
 • Hyvä imukyky
 • Premium-tason mikrokuituliina
 • Lasipintojojen pesuun ja kuivaukseen
 • Sileä ja pehmeä rakenne puree hyvin pinttyneeseenkin likaan
 • Jättää jälkeensä täydellisen puhtaan lasin

Huomioi tämä mikrokuituliinaa ostaessasi

Mikrokuituliinoja löytyy todella monelta valmistajalta ja ovat usein hyvin edullisia. Niitä voidaan käyttää myös muiden lasituotteiden, kuten TV:n, lasiovien ja lasipöytien puhdistamiseen.  

Paras liina lasipintojen pesuun on yksinkertaisesti sileä mikrokuituliina, joka ei jätä jälkeensä nukkaa ja on helppo heittää käytön jälkeen pyykinpesukoneeseen. Liina on pitkäikäisempi mikäli se kestää pesua 60 asteessa, jolloin liinasta myös tehokkaasti irtoaa kaikki siivouksessa siihen tarttunut lika.

Mikrokuituliinan käyttö

Mikrokuituliinat tekee siivouksesta helppoa. Ennen kuin aloitat puhdistamaan lasipintoja kostealla liinalla, on erityisesti likaisia ikkunoita pestessä hyvä varmistaa, että pinta on pölytön ja kuiva. Alkuun lasipinta saattaa siis olla hyvä puhdistaa kuivalla liinalla, jotta pesuvesi ei likaantuisi heti alkuunsa.

Suihkuta sitten lasin pinnalle haluamaasi lasinpesuainetta ja pyyhi liinaa pitkin lasipintaa. Voit myös suihkuttamisen sijaan käyttää pesuveteen kostutettua liinaa. Pyri pyyhkimään koko pinta liikuttamalla liinaa pyörivin liikkein. Tämä auttaa poistamaan kaiken lian ja jättää lasin kirkkaaksi ja tahattomaksi.

Kun olet puhdistanut lasin, voit viimeistellä sen käyttämällä kuivaa mikrokuituliinaa. Tarvittaessa käytä ikkunakuivainta. Kuivalla liinalla pyyhkiminen auttaa poistamaan viimeisetkin vedet ja jättää lasipinnan kirkkaaksi.

Mikrokuituliinan pesu

On tärkeää huolehtia mikrokuituliinojen pesuista käyttökertojen välillä. Vaikka mikrokuituliinat ovat erittäin kestäviä ja voidaan pestä useita kertoja, ne voivat menettää tehoaan, jos niitä ei pestä oikein. Käytä vain mietoa pesuainetta, kun peset mikrokuituliinoja, ja vältä huuhteluainetta, sillä se voi heikentää liinan tehoa.

Mikrokuituliinojen säännöllinen pesu on tärkeää niiden tehokkuuden säilyttämiseksi. Suositeltavaa on pestä liinat erikseen muusta likapyykistä ja pestä ne korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa. Tämä auttaa poistamaan kaikki bakteerit ja lian ja varmistaa, että liinat ovat täysin puhtaita ja valmiita seuraavalle käyttökerralle.

TESTIVOITTAJA: Paras ikkunanpesuun, Lasiliina Dodo Juice Mint Merkin

Käyttäjien arvosana 4,9/5
4.92/5

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa