Siivouksen salaiset sankarit: Parhaat ja mukavimmat suojakäsineet

Viimeksi päivitetty: 17.8.2023

Suojakäsineitä on tarjolla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, mutta miten valita juuri se oikea suojain tarpeeseesi? Älä huoli, olemme laatineet alla olevan listan, jossa otamme huomioon niin mahdolliset allergiat kuin käytännölliset näkökulma. 

Olipa sitten kyse talouskäsineistä, kumihanskoista tai nitriilikäsineistä, autamme sinua löytämään parhaan valinnan, joka tekee työskentelystä mukavampaa.

Parhaat kumihanskat siivoukseen (2024)

Nitriilikertakäyttökäsine, säästöpakkaus 100 tai 200kpl

Käyttäjien arvosana 4,7/5
4.7/5
 • Kestää kovimmatkin pesuaineet ja pinnoitteet
 • Ehdoton suojavaruste erilaisia kemikaaleja, esim liuotinpohjaisia tuotteita käsiteltäessä
 • Estää käsien kuivumista ja suojaa käsiä syövyttäviltä aineilta
 • Huomattavasti kestävämpiä kuin vinyylikäsineet ja useimmat lateksikäsineet
 • Puuteriton ja luonnonlateksivapaa
 • Mikrokuvioidut sormenpäät varmistavat hyvän otepitävyyden
 • Sopii myös lateksi-allergisille

Nitriilikertakäyttökäsineet ovat erinomainen valinta monipuoliseen suojautumiseen. Ne kestävät voimakkaitakin pesuaineita ja pinnoitteita, tarjoten luotettavan suojan kemikaaleilta, erityisesti liuotinpohjaisia tuotteita käsiteltäessä. Käsineet estävät käsien kuivumista ja suojaavat syövyttäviltä aineilta.

Ne ovat huomattavasti kestävämpiä kuin vinyyli- ja useimmat lateksikäsineet. Nitriilikäsineet ovat puuterittomia ja luonnonlateksivapaita, mikä tekee niistä sopivan vaihtoehdon myös lateksi-allergisille. Mikrokuvioidut sormenpäät varmistavat hyvän otteen eri tilanteissa. Yhteenvetona: nitriilikäsineet tarjoavat vahvan suojan, kestävyyttä ja mukavuutta kaikentyyppisiin tehtäviin.

Vileda Dermo Plus talouskäsineet

 • Nitriiliä, puuterittomat
 • Suojaa käsien herkkää ihoa esimerkiksi astianpesun, siivouksen ja auton puhdistuksen aikana
 • Mikrokuvioidut sormenpäät varmistavat hyvän otepitävyyden
 • Sisäpinnalla kevyt puuvillavuoraus
 • Sopii herkkäihoisille ja lateksiallergisille

Allergiselle saattaa olla haaste löytää hyviä käsineitä käsineiden materiaalin vuoksi ja samalla hyvien siivouskäsineiden löytäminen on erityisen tärkeää mikäli on myös lisääntynyttä herkkyyttä siivoustuotteille. Vileda dermo plus on erinomainen siivouskäsine allergiselle, nämä nitriilistä valmistetut puuterittomat käsineet sopivat erinomaisesti lateksiallergisille ja herkkäihoisille.

Tegera Erikoispitkät Kumihanskat

 • Erikoispitkät (410 mm)
 • Soveltuu elintarvikekäyttöön
 • Materiaali: Lateksi/Neopreeni
 • Kemikaalisuojakäsine
 • Soveltuu myös vaativiin tehtäviin

Pitkävartisten lateksisten talouskäsineiden erikoispitkä muotoilu ulottuen jopa 410 millimetriin tarjoaa laajemman suojapinnan käsille ja osalle kyynärvarresta. Nämä käsineet ovat erinomainen valinta elintarvikekäyttöön, sillä ne takaavat turvallisuuden ja hygienian. 

Valmistettu lateksista ja neopreenista, ne yhdistävät joustavuuden ja kemikaalienkestävyyden. Käsineet tarjoavat tehokasta suojaa kemikaaleilta sekä soveltuvat vaativiin tehtäviin, kuten siivoukseen ja teollisuustyöhön. Monipuolisuutensa ansiosta ne tuovat luotettavaa suojaa ja mukavuutta erilaisiin työtehtäviin.

Mitä sinun olisi hyvä huomioida siivouskäsineitä hankkiessasi

Siivouskäsineitä löytyy moneen eri lähtöön ja niiden valinnassa onkin tärkeä miettiä hanskojen tulevaa käyttötarkoitusta. Pääsääntöisest siivouskädineillä halutaan suojella ihoa siivouskemikaaleilta, sekä ihoa ärsyttäviltä, että yleisesti ihoa kuivattavilta siivoustuotteilta. Mutta likaisemmissa siivouskohteissa on myös mukava suojata käsien ihoa lialta, esimerkiksi lattiakaivon siivouksessa hanskojen käyttö tekee työstä hieman mukavampaa.

Pitkät vai lyhyet siivouskäsineet?

Lyhyempivartiset siivouskäsineet saattaa useissa siivoustehtävissä häiritä vähemmän, pitkä varsi saattaa tuntua kankealta. Mutta pitkästä varresta on ehdottomasti hyötyä kun teet sotkuisempaa siivoustyötä.

Kertakäyttöiset- vai kestokäsineet?

Tähän vaikuttaa sekä siivouskohde, että siivoajan ekologisuuden tavoitteet. Kestokäsineet ovat kiistatta ympäristölle parempi valinta. Toisaalta osa kestokäsineistä hajoaa yllättävän nopeasti ja  kertakäyttökäsineitäkin voi hyvin käyttää useaan otteeseen. 

Esimerkiksi mökki-olosuhteisiin saattaa olla kätevää ottaa mukaan nippu hieman vahvempia kertakäyttökäsineitä, mikäli käsineet jäävät talveksi kylmään mökkiin saattaa pakkanen aiheuttaa materiaalin hapertumista. Mikäli mökiltä löytyy ulkohuussi saattaa sekin olla mukavampi tyhjentää kertakäyttökäsineiden kanssa.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa