Robotti-imurien akunkesto: 3 suosituinta mallia testissä!

Viimeksi päivitetty: 22.11.2023

Kotiäitinä elämäni on täynnä yllättäviä hetkiä ja jatkuvaa toimintaa. Joka päivä kohtaan uusia haasteita: lelut löytyvät odottamattomista paikoista, seinillä on luovia ruokatahroja, ja jokainen kotimme kulmaus kertoo oman tarinansa. Tämä sekasorto on elämän täyteistä todellisuutta, mutta se myös testaa rakkauttani järjestykseen ja puhtauteen. Sotku ei ole enää vain satunnaisia tahroja, vaan se on kuin oma elävä olentonsa, joka kehittyy ja muuttaa muotoaan joka päivä. 

Ajattelin että voin kuitenkin hyödyntää arkeamme lukijoiden eduksi ja testasin parhaimpia robotti-imureita: Roborock S7 MaxV+, Xiaomi X10 Plus ja Roomba Combo j7+. Nämä laitteet ovat tuoneet merkittävän panoksen kotimme siisteyteen ja järjestykseen, ja olen innokas jakamaan niiden vahvuudet ja heikkoudet kanssanne, perustuen omiin kokemuksiini perheessä, jossa elämä pyörii taaperon ja kultaisen noutajan kanssa.

”Sotku ei ole enää vain satunnaisia tahroja, vaan se on kuin oma elävä olentonsa, joka kehittyy ja muuttaa muotoaan joka päivä”

Roborock S7 MaxV+: Tehokas ja älykäs

Aloitetaan Roborock S7 MaxV+:lla. Tämä imuri on ollut kuin unelma! Sen 180 minuutin akkukesto on ollut vaikuttava, ja se on jaksanut siivota koko talomme yhdellä latauksella. Tämä on ollut pelastus, sillä koirankarvat ja taaperon sotkut eivät odota. 

Sen älykäs navigointi on tehnyt siitä luotettavan apurin, joka ei jää jumiin sohvan alle tai pelkää pimeitä nurkkia. Vaikka hinta on korkeampi, olen todennut, että ajan ja vaivan säästö on sen arvoista. 

Lisäksi, sen sooninen moppausjärjestelmä on ollut todellinen pelastaja päivittäisessä siivouksessa, sillä se saa lattiat oikeasti puhtaiksi ja raikkaiksi. Sen kyky tunnistaa ja väistää esteitä on ollut vaikuttava, vaikka joskus huomaa peilien ja pimeiden tilojen kanssa olevan pieniä haasteita.

Xiaomi X10 Plus: Hiljainen ja monipuolinen

Xiaomi X10 Plus on ollut toinen suosikkini. Sen akkukesto on kestänyt kaksi tuntia, mikä on riittänyt mainiosti päivittäiseen siivoukseen. Erityisesti olen rakastunut sen moppausominaisuuteen. Vaikka se ei korvaa perinteistä moppausta, se pitää lattiat puhtaina ja raikkaina. 

Sovelluksen kautta ohjaaminen on ollut helppoa, ja hiljainen toiminta on antanut perheen pienimmänkin nukkua rauhassa siivouksen aikana. Tämän lisäksi, sen lasermapeointiominaisuus on tehnyt siivouksesta joustavaa ja mukautettavaa. Vaikka laite ei tule fyysisen kaukosäätimen kanssa, moderni ja digitaalinen ohjaustapa on ollut erittäin käyttäjäystävällinen.

Roomba Combo j7+: Vakaa ja älykäs

Roomba Combo j7+ on ollut vakaa ja luotettava. Sen akkukesto on ollut vaikuttava 180 minuuttia, mikä on ollut riittävästi koko talon siivoamiseen. Vaikka se vaatii välillä lataustaukoja, sen älykäs navigointi ja kyky välttää esteitä ovat tehneet siitä arvokkaan lisän kotiimme. 

Se on myös ollut erinomainen koirankarvojen ja taaperon sotkujen imuroinnissa. Sen kyky sopeutua erilaisiin lattiatyyppeihin ja tehokas imuteho ovat tehneet siitä välttämättömän apurin päivittäisessä siivouksessa. Vaikka se ei ole yhtä hiljainen kuin Xiaomi X10 Plus, sen vakaus ja luotettavuus ovat korvanneet tämän pienen puutteen.

Lopulta valinta riippuu kodin tarpeista

Kaiken kaikkiaan, jokainen testaamani robotti-imuri on tuonut oman ainutlaatuisen panoksensa kotimme siisteyteen ja järjestykseen. Roborock S7 MaxV+ on erottunut tehokkuudellaan ja älykkäillä ominaisuuksillaan, jotka ovat tehneet siitä luotettavan siivouskumppanin, erityisesti haastavissa tilanteissa, kuten taaperon yllättävien sotkujen ja koirankarvojen kanssa.

Xiaomi X10 Plus on puolestaan ollut hiljainen ja monipuolinen, tarjoten joustavuutta ja mukautuvuutta, joka on ollut arvokasta päivittäisessä käytössä. Roomba Combo j7+ on puolestaan osoittautunut vakaaksi ja kestäväksi, selviytyen useimmista esteistä ja sotkuisista tilanteista vähäisemmillä takertumisongelmilla.

Näiden robotti-imureiden vertailussa on tullut selväksi, että vaikka jokainen malli tarjoaa omat vahvuutensa, niiden yhteinen tavoite on helpottaa arkea ja tarjota kiireisille perheille arvokasta apua päivittäisessä siivouksessa. Roborockin älykäs navigointi, Xiaomin hiljainen toiminta ja Roomban vakaus ovat kaikki ominaisuuksia, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin ja elämäntyyleihin. 

Vaikka emme vielä elä aikakaudessa, jossa robotti-imurit hoitavat kaiken siivouksen puolestamme, nämä laitteet ovat merkittävä askel kohti tätä tulevaisuutta, tarjoten kiireisille vanhemmille ja lemmikinomistajille arvokasta apua päivittäisessä taistelussa sotkua ja kaaosta vastaan.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa