Selviä karvanlähtöajasta: Vinkkejä koiran karvojen hallintaan

Viimeksi päivitetty: 10.8.2023

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Koiran karvanlähtöaika voi olla haastavaa aikaa lemmikin omistajille. Karvat leviävät usein ympäri kotia ja tarttuen vaatteisiin, huonekaluihin sekä mattoihin. Vaikka karvanlähtö on luonnollinen osa koiran elämää, sen hallitseminen helpottaa arkea ja siihen on onneksi olemassa tehokkaita keinoja. 

Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä ja niksejä koiran karvojen hallintaan karvanlähtöaikana. Näiden vinkkien avulla voit pitää kodin siistinä ja vähentää karvojen määrää, jolloin voit nauttia lemmikkisi seurasta huolettomasti.

Koiran säännöllinen pesu vähentää karvamäärää

Pese lemmikkisi, erityisesti jos se on koira. Säännölliset kylvyt, karvanlähtöaikaan jopa viikottaiset, auttavat löysentämään aluskarvaa, jotta se irtoaa helpommin harjauksen yhteydessä. Käytä hellävaraista lemmikkishampoota ja hiero se sormenpäilläsi koiran turkin läpi. Käytä harjaa tai erityistä turkinkarvanpoistohanskaa poistaaksesi mahdollisimman paljon karvaa koirasta, kun shampoo on levitetty. 

Levitä turkkiin sitten hellävarainen lemmikin hoitoaine ja huuhtele se pois, käyttäen tarvittaessa karvanpoistohanskaa tai -harjaa vielä toistamiseen. Huomaa, että kissojen kylpeminen voi olla haastavampaa ja niille ei yleensä tarvitse tehdä viikoittaisia kylpyjä, koska ne hoitavat turkkiaan itse.

FURminator Pesuharja ja shampoon annostelija

 • FURminator Bathing Brush -kylpyharja auttaa pitämään turkin kiiltävänä
 • Kuukausittain kylvyn yhteydessä märkään turkkiin
 • Säiliö täytetään shampoolla tai -hoitoaineella
 • Tuote levitetään turkkiin painamalla painiketta
 • Piikit auttavat shampoota tai hoitoainetta pääsemään iholle

Harjaa säännöllisesti

Harjaa lemmikkisi säännöllisesti. Säännöllinen harjaaminen auttaa poistamaan irtoavaa karvaa ja estää sen pääsyn huonekaluihin ja mattoihin. Käytä erityistä lemmikin karstan tai harjan, joka sopii sen turkin tyyppiin. Harjaa lemmikkisi ulkona, jotta irtoava karva ei jää sisälle.

Sijoita hyvään turkinhoitotuotteeseen. Jos lemmikkisi karvanlähtö on erityisen voimakasta, voit harkita hyvän turkinhoitotuotteen käyttöä. Esimerkiksi Furminator on suosittu tuote, joka auttaa poistamaan irtoavaa aluskarvaa.

FURminator pohjavillanpoistaja

 • Poistaa jopa 90 % irtoavasta
 • Käytä 1-2 kertaa viikossa 10-20 minuutin ajan kuivaan karvaan
 • Poistaa turvallisesti ja helposti irtonaiset aluskarvat
 • Ei vahingoita päällyskarvaa tai ihoa
 • FURejector®-painike vapauttaa karvat helposti

Siisti matot ja huonekalujen päälliset säännöllisesti

Lemmikkien karvojen ja nukkien hallinta kotona voi olla haasteellista, mutta onneksi on olemassa tehokkaita keinoja pitää ympäristö siistinä. Imuroinnin lisäksi on tärkeää huolehtia tekstiilipintojen, kuten mattojen ja huonekalujen päällisten, säännöllisestä pesusta. Käytä tekstiilipesuria, joka auttaa poistamaan karvat ja lian näistä pinnoista, jotta ne pysyvät puhtaina ja karvattomina. 

Muista noudattaa pesuohjeita ja tarvittaessa käytä erityistä karvojenpoistoharjaa tai -sientä puhdistaaksesi ne perusteellisesti. Yksi erinomainen työkalu karvojen hallintaan on karvanpoistosieni. Se poistaa karvat ja lian ilman kemikaaleja tai voimakkaita puhdistusaineita. Karvanpoistosieni on  kestävä ja uudelleenkäytettävä – sen voi puhdistaa käytön jälkeen ja valmistella uudelleen käyttöä varten, mikä tekee siitä pitkäikäisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon.

Sieni Mimi Ihmesieni

4.5/5
 • Suunniteltu karvojen ja lian siivoukseen tekstiilipinnoilta
 • Helppokäyttöinen
 • Pyyhi pinta painamatta sientä ja karvat tarttuvat tehokkaasti sieneen
 • Sopii mm. vaatteille, huonekaluille, matoille, patjoille ja autonistuimille

Pidä lemmikkisi peti puhtaana

Laita lemmikkisi nukkumapaikan alle tai päälle pestävä petivaate tai alusta, joka kerää karvat ja lian. Tämä vähentää huomattavasti karvojen leviämistä ympäri asuntoa ja helpottaa siivousta. 

Pestävät petivaatteet ja alustat voidaan helposti irrottaa pedistä ja heittää pesukoneeseen. Tämä mahdollistaa säännöllisen pesun, joka auttaa poistamaan karvat, lian ja mahdolliset hajut.

Tsemppiä siivoukseen!

Loppujen lopuksi säännöllinen pesu, harjaaminen, laadukkaat turkinhoitotuotteet ja huolellinen tekstiilipintojen puhdistus ovat avainasemassa pitämään kodin siistinä ja vähentämään karvojen määrää. 

Lisäksi esimerkiksi yllä mainittu kätevä karvanpoistosieni, joka on ympäristöystävällinen vaihtoehto ja soveltuu moniin puhdistustarpeisiin. Pidä myös huolta lemmikkisi nukkumapaikasta, jotta se pysyy puhtaana ja mukavana. Nämä käytännön vinkit auttavat sinua nauttimaan lemmikkisi seurasta huolettomasti ja pitämään ympäristön siistinä.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa