10 kirjaa kodin siivoukseen ja järjestämiseen

Viimeksi päivitetty: 15.8.2023

Tervetuloa artikkeliin, joka tarjoaa sinulle kymmenen inspiroivaa kirjaa, jotka auttavat sinua luomaan harmoniaa kotiisi ja helpottamaan arkiaskareitasi.

Kirjat on listattu sekalaiseen järjestykseen. Voit löytää niistä juuri sinulle sopivimmat vaihtoehdot. Olitpa sitten perinteinen siivooja, ekologinen puhdistaja, intohimoinen järjestelijä tai arjen pyörityksen keskellä keventäjä, tästä valikoimasta löydät taatusti omat suosikkisi.

Valmistaudu astumaan sisään kirjallisen siivouksen ja organisoinnin maailmaan, joka voi muuttaa käsityksesi kotisi järjestyksestä ja tehdä elämästäsi hieman helpompaa.

Marie Kondo – KonMari Siivouksen elämänmullistava taika

Marie Kondo on kuuluisa ammattijärjestelijä ja hänen opeillaan kodin järjestäminen käy leikiten! Kodin järjestämisen lisäksi kirjan opit auttaa päästämään irti tavaroista ja asioista joista olet jo kasvanut yli, päästämään irti negatiivisista asioista. Kun kotia on karsittu ja erityisesti mieltä latistavista asioista on hankkiuduttu eroon, siivouksen ylläpitäminen muuttuu helpoksi ja siivoaminenkin muuttuu huomattavasti kevyemmäksi!

Marie Kondo – KonMari Iloa säkenöivä järjestys

Toinen kirja jatkaa saman kuuluisan järjestelijän parissa. Iloa säkenöivä järjestys on KonMari faneille odotettu jatko-osa! Mikäli Marie Kondon ensimmäisestä kirjasta jäi kysymysmerkkejä, toinen kirja varmasti vastaa näihin. Kirja tarjoaa uusia vinkkejä järjestyksen saavuttamiseen ja ylläpitämiseen.

Oona Laine, Auri Kananen – Aurin Siivousrakkauskirja

Suuren suosion somessa saavuttanut siivouksen kuningatar Auri on jakanut parhaat siivousvinkkinsä tässä siivousrakkauskirjassa. Kirja kertoo myös Aurin kannustavaa elämäntarinaa. Kirjassa pääset myös kurkistamaan kulissien taakse Aurin siivouskohteisiin. Kirjan opeilla jokainen voi innostua oman kotinsa siivouksesta.

Martat – Kodinhoitokirja

Marttojen kodinhoitokirjaan on tiivistetty parhaat vinkit ja ohjeet kodin siivoukseen ja huoltamiseen. Kirja on kuin helppolukuinen kodin siivouksen reseptikirja, josta löytyy ohjeet aina tekstiilinen tahranpoistosta ikkunoiden pesuun!

Teemu Kunto – Minimalismi

Hyvän siivon ylläpitämistä haastaa erityisesti tavarapaljous. Kertyneiden tavaroiden määrä saattaa ahdistaa jopa mieltä. Minimalismi kirja vie sinut matkalle omien perustarpeiden pariin, mikä sinulle on oikeasti tärkeää, mistä voisi luopua?

Saara Henriksson ja Aino­-Maija Leinonen – Leppoisa opas huusholliin

Leppoisa opas huusholliin antaa sinulle juuri sitä mitä kirjan nimi lupailee, opastaa hauskempaan ja helpompaan tapaan saada kotityöt hoidettua. Kaiken lisäksi kirja opastaa vielä siivous tuotteissa edullisten ekologisten ratkaisujen pariin. Oli kyse ruuanlaitosta, siivouksesta tai pyykkihuollosta – tästä kirjasta löydät motivaation saada nämä askareet helposti eteenpäin.

Margareta Magnusson – Mitä jälkeen jää, taito tehdä kuolinsiivous

Tämän pysähtyttävän kirjan nimen takaa löytyy erinomainen opas kodin siivoamiseen ja järjestämiseen. Kirja auttaa sinua keventämään kotiasi ja mieltäsi. Vaikka elämää olisikin vielä vuosikymmeniä jäljellä, eikö turhasta tavarasta kannattaisi kuitenkin hankkiutua eroon jo nyt? Kodin kokonaisvaltainen puhdistaminen käy kirjan parissa mukavasti ja keventää sekä sinun, että joskus tulevaisuudessa jälkeesi jäävien mieltä.

Irmeli Castrén – Suuri niksikirja

Suuri niksikirja vastaa kaikkiin niihin yllättäviin kysymyksiin joita arjessa tulee vastaan kun siivoat, teet ruokaa ja vaikkapa sisustat kotiasi. Kirja antaa ekologisia vinkkejä kodin arjen pyörittämiseen ja auttaa myös venyttämään pennejä. Nämä vinkit hoituu pääsääntöisesti asioilla mitä sinulta jo kotoa löytyy ja auttaa vähentämään esimerkiksi ruokahävikkiä!

Ellinor Sirén – Ekosiivoojan käsikirja

Mikäli ympäristön suojeleminen ja kemikaalien vähentäminen arjestasi on sinulle tärkeää on tämä kirja ehdottomasti sinua varten! Kirja saattaa sopia hyvin myös lapsiperheisiin, näitä siivousvinkkejä toteuttamalla ei tarvitse pelätä, että lapsesi pääsee käsiksi vaarallisiin kemikaaleihin. Sivuilta löytyy hauskoja uusia siivousvinkkejä mutta myös muistutusta vanhoista toimivista siivouskonsteista.

Fumio Sasaki – Hyvästit tavaroille

Vielä viimeisenä kirjasuosituksena jälleen yksi kirja kodin tavaroiden karsimiseen, tavarapaljous vain ehdottomasti on yksi hyvän siivouksen suurimmista haastajista. Fumio Sasaki antaa myös aihepiirille mielenkiintoisen näkökulman oman elämän kokemusten kautta, siitä miten kodin tavaroiden karsiminen paransi hänen mielenterveyttään ja toi itsevarmuutta.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa