Hohtavaa kiiltoa: Parhaat tuotteet induktiolieden puhdistukseen

Viimeksi päivitetty: 17.8.2023

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Induktioliesi on kätevä ja nopea keino valmistaa ruokaa, mutta sen puhdistaminen voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat tuotteet induktiolieden puhdistukseen

Mikrokuituliina

Mikrokuituliinat ovat erittäin hyviä puhdistamaan induktioliesiä, sillä ne eivät jätä naarmuja tai vaurioita lieden pintaa. Kastele liina kevyesti lämpimällä vedellä ja pyyhi liesi. Tarvittaessa voit käyttää puhdistusainetta apuna. Huuhtele liina välillä puhtaaksi ja pyyhi uudelleen, kunnes lika ja rasva ovat poissa.

Paras mikrokuituliina induktioliedelle: Vileda Actifiber

Vileda Actifiber -mikrokuituliina, jossa on ainutlaatuinen aktiivikuitutekniikka, on erinomainen valinta induktiolieden puhdistamiseen. 

 • Sopii myös monille pinnoille
 • Voi pestä 60 °C:ssa, jolloin se säilyttää tehokkuutensa pitkään
 • Pakkauksessa 2 liinaa
 • Mitat 29 x 29 cm.

Sen mikrokuitu puhdistaa tehokkaasti lian ja rasvan, jättäen pinnan kirkkaaksi ja puhtaaksi. Liinalla on erinomainen imukyky, joten se poistaa kosteuden tehokkaasti eikä jätä märkiä tahroja induktiolieden lasikeraamiselle pinnalle. Sen miellyttävä kosketus ja helppo puhdistettavuus tekevät siitä käytännöllisen vaihtoehdon.

Liedenpuhdistusrauta

Liesiraappa on käytännöllinen työkalu, joka helpottaa erilaisten pinttymien puhdistamista keraamiseltaliedeltä. Sen hyvä otetuntuma tekevät siitä miellyttävän käyttää. Liesiraapassa on usein vaihdettava terä, mikä tekee siitä pitkäikäisen ja tehokkaan työkalun erilaisiin puhdistustarpeisiin.

Paras pitkäikäinen ja ergonominen liedenpuhdistusrauta: GEFU Liesiraappa

Gefu Liesiraappa on erinomainen työkalu induktiolieden puhdistamiseen, sillä se tarjoaa tehokasta puhdistusta nopeasti ja vaivattomasti.

 • Ergonominen viistetty kahva, joka takaa miellyttävän työskentelyn ja hyvän otteen
 • Mukana tulee vaihdettava terä, joten voit pitää työkalun aina terävänä ja tehokkaana

Paras induktiolieden puhdistussieni: Vileda Active Scrub puhdistussieni

Vileda Active Scrub keraamisen lieden puhdistussieni puhdistaa induktiolieden pinttynyttä likaa ja rasvaa naarmuttamatta. Mikrokuituisella liinapuolella puhdistus on tehokasta ilman pesuaineita ja lopputuloksena on raidaton, kuiva ja puhdas lieden pinta. Tuote on kehitetty yhteistyössä keraamisten tasojen valmistajan kanssa.

Käytön ja hoitamisen ohjeet: naarmuttamisen välttämiseksi siivoa liedeltä aluksi kovat roskat (esimerkiksi sokeri), aloita kostuttamalla sieni ja puhdista liesi hankauspinnalla, viimeistele puhdistus mikrokuituisella puolella. Vaikean lian poistoon voi käyttää mietoa pesuainetta, mutta ei hankaavia puhdistusaineita.

Pesuaineet

Parhaat induktiolieden puhdistustuotteet ovat helppokäyttöisiä, tehokkaita ja turvallisia käyttää. Ne poistavat rasvan ja lian nopeasti ja tehokkaasti, jättäen induktiolieden pinnan raikkaaksi ja puhtaaksi. Alle olemme keränneet muutamia parhaaksi testaamiamme pesuaineita:

Paras keittiösuihke: Heti Keittiön Pintojen Pesu 500ml

Keittiösuihke toimii erinomaisesti, kun haluat puhdistaa koko keittiön kerralla. Keittiösuihke sopii myös induktiolieden puhdistamiseen, sillä ne poistavat tehokkaasti rasvaa ja likaa.

Kotimainen ja ekologinen HETI-pesuaine puhdistusaine keittiönpintojen puhdistukseen. Sen väkiviinaetikkapohjainen koostumus tekee siitä tehokkaan rasvan ja lian poistoon työtasoilta, liedeltä, tiskipöydältä ja kaapinovista.

HETI-puhdistusaine toimii myös erinomaisesti sormenjälkien poistoon rosteripinnoilta. Se on erityisen kätevä kiireiselle arkisiivoojalle, sillä sen käyttö on helppoa ja nopeaa. Suihkauta vain puhdistusainetta likaiselle pinnalle ja pyyhi se pois, niin keittiösi on taas säihkyvän puhdas.

Tehokkain induktiolieden puhdistusaine: Mr Muscle keraamisen liesitason puhdistaja 150ml

Mr Muscle keraamisen liesitason puhdistajalla pesee tehokkaasti keraamiset liesitasot. Tuote soveltuu myös lasi-, posliini- ja emalipintojen sekä nokisten takkalasien puhdistukseen. 

Käyttö: Ravista pulloa ja levitä aine liesitasolle, jonka jälkeen voit kevyesti hangata pintaa kostealla liinalla. Älä käytä hankaussientä. Pyyhi pinta puhtaaksi kostealla liinalla ja kuivaa. Tuote jättää säihkyvän ja likaa hylkivän suojapinnan. Käytä päivittäin.

Ekologiset siivousvinkit lieden puhdistamiseen

Induktiolieden puhdistus onnistuu hyvin myös ilman pesuaineita, kotoa jo löytyvillä välineillä mikäli haluat vähentää kemikaalikuormaa kotisi siivouksessa. Lue alta muutama ekologinen siivousvinkki induktiolieden puhdistamiseen.

Puhdistuskivi

Puhdistuskivi on erinomainen valinta induktiokeittotason puhdistukseen. Kosteaan pesusieneen vaahdotetulla puhdistuskivellä voi tehokkaasti poistaa pinttyneen lian, ruoan roiskeet ja muut tahrat induktiolieden lasikeraamiselta pinnalta. Puhdistuskiven huokoisuus ja kevyt hankaava vaikutus auttavat palauttamaan kiillon ilman naarmuttamista.

Meidän suosikkimme: Kitchen Basic Universal-puhdistusaine

 • Sisältää luonnollisia ainesosia
 • Myrkytön ja ympäristöystävällinen
 • Helppokäyttöinen puhdistusaine, joka vaahdotetaan kostutetun sienen avulla. Vaahto käytetään puhdistamiseen, mikä helpottaa annostelua ja säästää puhdistusainetta.
 • Soveltuu kaikkien vettä kestävien materiaalien puhdistukseen, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan myös muihin  puhdistustarpeisiin.
 • Puhdistaa ja kiillottaa samaan aikaan, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Kuuma vesi

Induktioliedelle tulee usein rasvaroiskeita ja nämä on myös helppo puhdistaa kiehuvan veden avulla. Keitä vettä ja kaada liedelle, pyyhi hetken päästä vesi ja lionnut lika pois. Liedelle ei kannata kaataa täysin kiehuvan kuumaa vettä sillä se saattaa vaurioittaa lieden pintaa.

Sooda ja etikka

Sooda ja etikka ovat ympäristöystävällisiä ja edullisia vaihtoehtoja induktiolieden puhdistukseen. Sekoita ruokasoodaa ja vettä keskenään ja levitä seos liedelle. Anna sen vaikuttaa noin 10-15 minuuttia, jonka jälkeen voit pyyhkiä lieden puhtaaksi. 

Etikkaa voi sekoittaa suihkepulloon 1:4 suhteella ja lisätä muutaman pisaran käsitiskiainetta. Suihkaise liedelle etikkaliuosta ja pyyhi mikrokuituliinalla, toista kunnes liesi on puhdas. Mikäli liesi oli aluksi hyvin likainen kannattaa lopuksi käyttää pyyhkimiseen vielä puhdasta liinaa.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa