Käytetty Päältäajettava Ruohonleikkuri: Oivallinen Valinta Viherpeukalolle

Viimeksi päivitetty: 18.6.2024

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Käytetyn päältäajettavan ruohonleikkurin hankkiminen on fiksu päätös monestakin syystä. Ensinnäkin, kustannustehokkuus on merkittävä etu. Uusi päältäajettava ruohonleikkuri voi olla melkoinen investointi, mutta käytetty malli tarjoaa usein vastaavan suorituskyvyn murto-osalla hinnasta.

Lisäksi, kun valitset käytetyn mallin, tuet kestävää kehitystä. Sen sijaan, että vanha kone päätyisi kaatopaikalle, se saa uuden elämän sinun puutarhassasi. Tämä on pieni, mutta arvokas teko ympäristön kannalta.

Käytettynä löytyy myös laaja valikoima malleja. Voit löytää kaikkea vanhemmista, yksinkertaisista malleista aina nykyaikaisiin, monipuolisiin koneisiin, jotka tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja lisävarusteita. Listaamalla tavoitteesi ja budjettisi voit löytää juuri sinulle sopivan koneen.

Tämän valinnan suosio kasvaa jatkuvasti, mikä osoittaa, että monet puutarhurit arvostavat käytettyjen koneiden hyötyjä ja käytännöllisyyttä.

Mistä tunnistaa hyväkuntoisen käytetyn päältäajettavan ruohonleikkurin?

Tiedän, että käytetyn koneen ostaminen voi herättää epävarmuutta. Siksi on tärkeää tietää, miten erottaa hyväkuntoinen kone huonokuntoisesta. Tässä muutama vinkki, mitä kannattaa tarkastella:

 1. Moottori: Tarkista, että moottori käynnistyy sujuvasti ja toimii tasaisesti ilman outoja ääniä tai savuttamista. Moottorin kunto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat koneen elinikään ja suorituskykyyn.
 2. Terät: Tarkasta terien kunto. Ne eivät saa olla liian kuluneet tai ruosteiset. Terävät ja hyvin huolletut terät takaavat puhtaan ja tasaisen leikkuujäljen.
 3. Voimansiirto: Testaa, että vaihteet toimivat kunnolla ja siirtyvät sujuvasti. Epätasaisuudet tai jumittuminen voi viitata kalliisiin korjauksiin tulevaisuudessa.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota koneen ulkoiseen kuntoon. Naarmut ja pienet kolhut ovat normaaleja, mutta suuret vauriot voivat olla merkki huolimattomasta käytöstä. Tarkista myös, että kaikki turvallisuusominaisuudet, kuten hätäseis-painike, toimivat oikein.

Testiajo on ehdoton ennen ostopäätöstä. Näin voit itse kokeilla, miten kone toimii käytännössä ja varmistua siitä, että se vastaa tarpeitasi.

Yleisimmät ongelmat käytetyissä päältäajettavissa ruohonleikkureissa

Vaikka käytetty päältäajettava ruohonleikkuri voi olla loistava sijoitus, on tärkeää olla tietoinen yleisistä ongelmista, joita voi esiintyä. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Kuluneet osat: Monet osat, kuten terät, renkaat ja leikkuulaite, kuluvat ajan myötä. Tarkasta nämä huolellisesti ja varaudu mahdollisesti niiden vaihtoon.
 • Moottoriongelmat: Vanhemmissa koneissa voi ilmetä moottoriongelmia, kuten öljyvuotoja tai käynnistymisvaikeuksia. Näiden diagnosointi ja korjaaminen voi vaatia ammattilaisen apua.
 • Sähköjärjestelmän viat: Tarkista myös sähköjärjestelmän toimivuus, erityisesti jos kone on varustettu monimutkaisemmilla elektronisilla ominaisuuksilla.

Huoltohistoria on kullanarvoinen tietolähde, kun arvioit koneen kuntoa. Hyvin huollettu kone kestää pidempään ja toimii luotettavammin. Älä epäröi pyytää huoltohistorian tarkastelua myyjältä – se kertoo paljon koneen yleisestä kunnosta ja siitä, kuinka hyvin sitä on pidetty yllä.

Käytetyn päältäajettavan ruohonleikkurin huolto ja ylläpito

Kun olet löytänyt sopivan käytetyn päältäajettavan ruohonleikkurin, on tärkeää pitää se hyvässä kunnossa. Oikea huolto pidentää koneen elinikää ja varmistaa sen moitteettoman toiminnan. Tässä muutama vinkki, joilla varmistat, että koneesi toimii parhaalla mahdollisella tavalla:

 • Öljynvaihto: Säännöllinen öljynvaihto on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Käytetyn ruohonleikkurin öljy kannattaa vaihtaa heti oston jälkeen ja sen jälkeen vähintään kerran vuodessa tai valmistajan suositusten mukaan.
 • Terien teroitus: Terävät terät tekevät siistimmän leikkuujäljen ja vähentävät koneen moottorin rasitusta. Teroita terät vähintään kerran kaudessa ja vaihda ne tarvittaessa.
 • Ilmansuodattimen puhdistus tai vaihto: Ilmansuodattimen puhtaus vaikuttaa moottorin suorituskykyyn. Tarkista suodatin säännöllisesti ja vaihda se, jos se on likainen tai tukkeutunut.

Käyttäjän on hyvä myös tarkistaa koneen renkaiden kunto ja ilmanpaineet säännöllisesti, sillä ne vaikuttavat ajomukavuuteen ja leikkuujälkeen. Samoin leikkurin leikkuukorkeuden säätö on tärkeää erityisesti eri vuodenajat ja nurmikon kasvun mukaan.

Ammattilaisen apu voi olla tarpeen monimutkaisemmissa huolloissa ja korjauksissa. Esimerkiksi moottorin säätö, voimansiirron ongelmat tai sähköjärjestelmän viat ovat usein parasta jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Hyvä huoltosopimus voi olla hyödyllinen pitkällä aikavälillä, erityisesti jos koneessa ilmenee toistuvia ongelmia.

Mistä ostaa käytettyjä päältäajettavia ruohonleikkureita?

Kun olet valmis ostamaan käytetyn päältäajettavan ruohonleikkurin, on tärkeää tietää, mistä niitä voi löytää. Tässä muutamia luotettavia paikkoja, joista voit aloittaa etsinnän:

 • Verkkokaupat ja huutokaupat: Sivustot kuten Tori.fi ja Nettikone tarjoavat laajan valikoiman käytettyjä ruohonleikkureita. Huutokaupat voivat myös olla hyvä vaihtoehto löytää edullisia koneita.
 • Paikalliset jälleenmyyjät: Monilla ruohonleikkureiden jälleenmyyjillä on myös käytettyjen koneiden valikoima. Näin voit usein kokeilla konetta ennen ostoa ja saada asiantuntevaa apua valinnassa.
 • Yksityiset myyjät: Paikalliset ilmoitukset, kuten lehti-ilmoitukset ja Facebookin osto- ja myyntiryhmät, ovat hyviä paikkoja löytää käytettyjä ruohonleikkureita suoraan omistajilta.

Kun ostat yksityiseltä myyjältä, on tärkeää olla tarkkana ja varmistaa turvallinen kaupankäynti. Tapaa myyjä aina julkisella paikalla ja tarkista kone huolellisesti ennen ostopäätöksen tekemistä. Pyydä myös mahdollisuuksien mukaan näkemään huoltohistoria ja muut asiaankuuluvat dokumentit.

Kaupanteon yhteydessä on hyvä muistaa, että selkeät asiakirjat, kuten kauppakirja ja kuitti, ovat tärkeitä mahdollisten ongelmatilanteiden varalta. Ne voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi takuuasioissa tai myöhemmissä huolloissa.

Näillä vinkeillä löydät luotettavan käytetyn päältäajettavan ruohonleikkurin, joka palvelee sinua vuosia eteenpäin.

Viisas sijoitus viherpeukalolle

Käytetyn päältäajettavan ruohonleikkurin hankinta on erinomainen tapa säästää rahaa ja tukea kestävää kehitystä. Huolellinen tarkastelu, huolto ja harkittu ostopaikan valinta varmistavat, että saat luotettavan ja pitkäikäisen koneen, joka pitää nurmikkosi siistinä ja vehreänä. Muista tarkistaa moottorin, terien ja voimansiirron kunto sekä pyytää mahdollisuuksien mukaan huoltohistoria. Laadukas käytetty ruohonleikkuri on viisas sijoitus, joka palvelee sinua vuosia eteenpäin, tehden nurmikonhoidosta vaivatonta ja tehokasta.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa