Näin käytät tekstiilipesuria tehokkaasti ja vaivattomasti

Viimeksi päivitetty: 14.8.2023

Kodin matot ja tekstiilit tuovat lämpöä ja mukavuutta, mutta ne ajan myötä ne likaantuvat päivittäisessä käytössä ja joutuvat lisäksi usein tahattomien roiskeiden kohteeksi. Mattojen kestävyyden ja siistin ilmapiirin ylläpitämiseksi säännöllinen hoito on tärkeää. 

Aina ei kuitenkaan tarvita mattopesulaa tai kutsua asiantuntijaa puhdistusta varten. Kun opit, miten käytät tekstiilipesuria oikein, voit helposti hoitaa puhdistuksen itse. Lue lisää ja ota käyttöön nämä vinkit saavuttaaksesi ammattimaiset tulokset mattojen puhdistuksessa.

Hyvä esivalmistelu imuroimalla

Ennen kuin syöksyt tekstiilien puhdistamiseen, on tärkeää valmistella alue huolellisesti. Aloita käyttämällä voimakasta imuria, jossa on harjasosa. Vaikka käyttämäsi tekstiilipesuri imee myös likaa, pölyä ja roskia on suositeltavaa poistaa mahdollisimman paljon jo ennen pesurin käyttöä.

Imuroinnin aikana kiinnitä erityistä huomiota alueisiin joita käytetään eniten sekä paikkoihin, joita ei imuroida säännöllisesti – kuten nurkat ja sohvatyynyjen aluset. Tyhjennä siivottava alue kuten sohva, ylimääräisistä tyynyistä ja vilteistä, jotta saat mahdollisimman laajan alueen puhdistettua.

Älä liioittele pesuaineen kanssa

Liiallinen pesuaine voi olla vaikea puhdistaa. Jos käytät liikaa pesuainetta, tekstiiliin saattaa jäädä liikaa jäämiä ja pinta saattaa pian alkaa keräämään enemmän likaa ja pölyä kuin ennen.

Käytä ainoastaan suositeltua pesuainemäärää tai harkitse jopa käyttäväsi hieman vähemmän. Liiallisen pesuaineenkäytön sijaan, pese mielummin likaisemmat kohdat kahteen kertaan.

Opettele oikeanlainen tekniikka, rauhalliset liikkeet

Tekstiilipesuri ei toimi samalla tavoin kuin imuri, joten on tärkeää käyttää oikeaa tekniikkaa. Aloita puhdistus asettamalla pesuri yhteen nurkkaan, käynnistä pesuainevesisuihku ja imu. Sen sijaan, että liikuttaisit pesuria perinteisellä nopealla edestakaisin liikkeellä, kuten imuroidessa. 

Liiku rauhallisissa suorissa linjoissa ylhäältä alas, painaen pesuria kevyesti tekstiilipintaan, erityisesti pehmustettuja pintoja pestessäsi. Tämä menetelmä varmistaa perusteellisen pesuaineen levityksen ja tehokkaan lian ja kosteuden imun. Varmistaaksesi, että saat pestyä joka kohdan, hieman päällekkäiset linjat ovat suositeltavia.

Toista pesu puhtaalla

Parhaan lopputuloksen saat toistamalla pesun puhtaalla vedellä. Vaikka tämä vaihe ei ole välttämätön ja tekstiilipesuri on suunniteltu imemään ylimääräistä vettä ja pesuainetta, saattaa kuitenkin jäädä hieman jäämiä. 

Perusteellisen puhdistuksen saa varmasti käyttämällä pesuria uudelleen pelkällä kylmällä vedellä täytetyllä säiliöllä. Tämä toinen vaihe poistaa jäljellä olevan saippuan lisäksi myös mahdolliset likajäämät. Kaksoispuhdistusprosessi auttaa merkittävästi säilyttämään mattojen puhtauden pidempään.

Opettelemalla käyttämään tekstiilipesuria oikein, voit ylläpitää mattojen puhtautta ilman, että tarvitset ammattilaista textiilien syvänpuhdistukseen. Huolellisen imuroinnin jälkeen, oikean pesuainemäärän käytön, suorien linjojen hallinnan ja toistamalla pesun puhtaalla vedellä, saavutat ammattimaisen puhtauden ja pidennät kodin tekstiilien käyttöikää. 

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa