Näin siivoat Airbnb-asuntosi tuplasti nopeammin!

Viimeksi päivitetty: 11.9.2023

Kun pyrit tarjoamaan majoitustilasi Airbnb-palvelun kautta, jokainen yksityiskohta lasketaan. Ja yksi yksityiskohta, joka usein jää majoittajilta huomaamatta, voi olla juuri se, joka tekee vaikutuksen vieraisiin – siisteys. Yksikään vieras ei halua löytää edellisen vieraan jättämiä jälkiä. Ja vaikka oma kotisi saattaisi tuntua puhtaalta sinulle, vieraasi saattavat nähdä asian eri tavalla.

Siivousikkuna voi olla tiukka, ja yllättävän usein huomaat itsesi juoksemassa kellon kanssa saadaksesi paikan loistamaan ennen seuraavan vieraan saapumista. Neljän tunnin siivoussessio voi tuntua loputtomalta, mutta mitä jos voisit tehdä sen kahdessa tunnissa – ja silti saada asuntosi näyttämään tahrattomalta?

Olitpa sitten uusi Airbnb-majoittaja tai kokenut konkari, tässä on strategiat ja vinkit, joilla tehostat siivousprosessiasi ja varmistat, että saat aina ne kiiltävät viiden tähden arvostelut, jotka ansaitset.

Puhtaus on ratkaiseva tekijä hyviin palautteisiin

Airbnb:n ja muiden asunnonjakopalveluiden arvosteluissa siisteys on usein ratkaiseva tekijä hyvän ja huonon palautteen välillä. Airbnb:n tekemissä kyselyissä on ilmennyt, että huono siisteys on ykkössyy huonoihin arvosteluihin.

Vuokra asunnon siivous ei ole sama asia kuin oman kodin siivous. Sinä et ehkä huomaa muutamaa pölypalleroa, mutta vieraasi huomaa. Lisäksi siivousikkuna on usein lyhyt, ja majoittaja saattaa huomata siivoavansa Airbnb-asuntoaan juuri ennen seuraavien vieraiden saapumista.

Neljästä tunnista kahteen tuntiin: Siivoa Airbnb-asuntosi tehokkaammin

Majoittajat voivat onneksi itse päättää siivousaikataulunsa vieraiden välillä. Useimmat varaavat itselleen noin 4 tuntia, mikä on riittävä aika siivota koko asunto huomioiden erityisesti vieraiden silmiin pistävät paikat. Nämä ovat alueita, joilla vieraat todennäköisesti huomaavat tahrat tai lian, kuten liinavaatteet, pyyhkeet, lattiat ja kylpyhuone.

On suositeltavaa aloittaa siivous pyykinpesulla, mieluiten pesemällä liinavaatteet ja pyyhkeet erikseen. Suosittelemme aloittamaan pyykinpesun samalla kun siivoat muita osia talosta. Jos aloitat pyykinpesun vasta siivouksen lopussa, odottamisen sijaan pesukone voi hoitaa pyykit taustalla. Tämä yksin säästää sinulta aikaa, kun siivoat asunnon muita osia.

Vinkit nopeaan siivoukseen:

 • Käytä nukkarullaa hiusten keräämiseen: Kukaan ei halua nähdä toisen hiuksia tilassaan. Nukkarulla on helpoin tapa kerätä hiukset lakanoista ja sohvalta.
 • Älä kerää liikaa pientavaraa: Pienet henkilökohtaiset esineet voivat saada vieraan tuntemaan olonsa kotoisaksi, mutta liiallinen pientavara kerää pölyä. Pidä asunto minimalistisen siistinä ja järjestyksessä, jotta se näyttää puhtaammalta ja modernimmalta.
 • Harkitse siivous- tai pyykkipalvelun palkkaamista: Jos tiedät, ettei sinulla ole aikaa siivota tai pestä pyykkiä, harkitse kolmannen osapuolen eli siivous- tai pyykkipalvelun käyttämistä.
 • Varmista, että asuntosi tuoksuu hyvältä: Vieraat huomaavat heti tullessaan, miltä kodissasi tuoksuu. Esim häivähdys eteeristä öljyä voi tuoda raikkaan tuoksun.

Kahden tunnin Siivouslista: Tehokas menetelmä siivoukseen

 1. Kerää likaiset liinavaatteet ja pyyhkeet ja laita ne pesukoneeseen
 2. Pese likaiset astiat
 3. Siivoa kylpyhuone
 4. Siivoa keittiö
 5. Imuroi ja lakaise lattiat
 6. Pyyhi pöydät, ikkunalaudat ja muut pölyiset pinnat
 7. Moppaa kovat lattiat
 8. Järjestä ulkokalusteet, lakaise terassi ja eteinen

Ammattiapu vapauttaa sinut muihin puuhiin

Siistin vuokra-asunnon ylläpito on välttämätöntä vieraiden tyytyväisyyden kannalta. Jos epäilet, voitko puhdistaa omaisuuttasi lyhyessä ajassa, älä tee virhettä jättämällä palkkaamatta siivous- tai pyykkipalvelua. Avun palkkaaminen vapauttaa sinut myös muihin töihin tai vaikkapa vapaa-aikaa viettämään!

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa