Lemmikkien karvojen siivous tekstiileistä: Vinkit ja niksit

Viimeksi päivitetty: 16.8.2023

Miten saa kissan karvat siivottua vaatteista? Entä miten koiran karvat saa pois sohvalta? Kotieläimet on kiistämättä ihmisen parhaita ystäviä. Ne tuo arkeen iloa ja naurua päivittäin. Mutta monesti kotieläinten karvat saattaa yllättävän nopeasti vallata kodin.

Suurin haaste on saada karvat pois kodin tekstiileistä varsinkin sohvalta ja vaatteista. Olemme keränneet alle parhaat vinkit kissojen ja koirien karvojen siivoukseen!

Karvojen siivous tekstiileistä

Karvanpoisto tekstiileistä voidaan toteuttaa usealla eri tavalla, apuvälineitä löytyy monenlaisia. Mutta mikä näistä toimii teidän taloudessanne? Alla lista yleisimmistä karvanpoisto tuotteista ja niiden käytöstä.

Kissankarvat_pois_tekstiileista

Puhdistus- ja karvankeräyssieni

Karvankeräyssieniä saa kalustemyymälöistä ja useista isoista tavarataloista. Se on PVA materiaalia, joka on antibakteerinen ja nukkaantumaton. Sieni on erinomainen karvanpoistaja muun muassa sohvalle ja sisustustyynyille. Vedellä kostutetulla sienellä keräät karvat haluamastasi kohteesta, samalla sieni puhdistaa myös esimerkiksi eläinten tassuista tulleet tahrat.

Tarvittaessa haastavammille tahroille voi etukäteen suihkaista pesuainetta. Karvanpoistosieni on hyvin pitkäikäinen, käytön jälkeen se huuhdellaan ja säilytetään kuivana. Tarvittaessa sen voi pestä pesukoneessa alle 60 asteen lämpötilassa.

Ikkunalasta

Useista talouksista löytyy ikkunalasta valmiiksi ja se soveltuu erittäin hyvin sohvan ja matalanukkaisten mattojen karvanpoistoon. Ikkunalastaa voit käyttää kuivana tai kostutettuna, testaa kumpi sopii siivoamallesi pinnalle paremmin. Kerää lastalla karvat kasaan ja imuroi tai poimi karvat roskiin.

Kumihanska

Kumihanskalla on erinomainen siivota eläinten karvoja pienemmiltä tai haastavammilta pinnoilta, kuten sohvatyynyiltä ja vilteistä. Siivouskohteesta riippuen voit siivota kuivalla tai kostutetulla hanskalla, tekstiilin pinnan kosteuden siedosta riippuen. Kostea kumihanska toimii ehdottomasti tehokkaammin!

Karvojen poisto pyykistä

Pyykkihuollossa eläinten karvat voivat myös olla suuri haaste. Koneeseen voi mm. laittaa palan pesusientä tai vaahtomuovia karvoja keräämään. Toinen hyvä keino pitää karvat aisoissa on huoltaa pesukone säännöllisesti, karvoja kertyy erityisesti rummun tiivisteen väliin ja nukkasihtiin.

Kannattaa ottaa tavaksi puhdistaa karvat tiivisteestä viikottain ja nukkasihdistä esimerkiksi aina kun pyykinpesuaine loppuu. Kuivausrumpu saattaa olla lemmikkitalouden pyykkihuollon parhaita ystäviä sillä samalla kun se kuivaa vaatteet se kerää niistä hyvin tehokkaasti nukkasihtiin kaikki pölyt ja karvat!

Kaikista hyvistä yrityksestä huolimatta vaatteissa tulee silti aina olemaan enemmän tai vähemmän karvoja kun olet lähdössä kotiovesta ulos. Helpoiten siivoat karvat vatteista teippirullalla. Mikäli teippirullan tuottama roskan määrä muodostuu suureksi, löytyy ekologisemmaksi vaihtoehdoksi silikoninen tekstiilirulla, jota käytetään kostutettuna.

Karvojen hallinta

Parhaita keinoja eläinten karvojen hallintaan kodin tiloissa on imuroida säännöllisesti, tähän suosittelemme ehdottomasti robotti-imuria. Katso robotti-imurien vertailumme tästä. Imuroinnin lisäksi nopea keino irtokarvan keräämiseen lattioilta on käyttää kumireunaista lattiakuivainta.

Lisäksi säännöllinen irtokarvan poistaminen lemmikistä vähentää irtokarvan siivouksen määrää huomattavasti. Tähän kannattaa ehdottomasti etsiä lemmikillesi sopiva pohjavillanpoistaja kuten Furminator tai Coat King.

Käytä pohjavillanpoistajaa viikon tai kahden välein, karvanlähdön määrästä riippuen, noin kymmenen minuutin ajan esimerkiksi samalla kun katselet suosikkisarjaasi. Voimme luvata, että tämä vähentää karvanpoiston tarvetta siivouspäivänä!

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa