Kuusi vinkkiä koiratalouden lattioiden puhtaanapitoon

Viimeksi päivitetty: 26.9.2023

Koira perheenjäsenenä voi tuoda mukanaan unohtumattomia hetkiä, mutta samalla se voi myös täyttää kotisi mudalla ja karvoilla. Eikö totta? Koiraomistajat oppivat ennemmin tai myöhemmin, että siistin lattian ylläpito voi olla monimutkaisempaa sotkuisen koiran kanssa. Onko se mahdotonta? Ei suinkaan!

Viisi vinkkiä koiratalouden lattioiden siisteyteen!

Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla saat lattiasi pysymään tahrattomana, vaikka karvaiset ystäväsi jatkavat normaalia elämäänsä.

1: Harjaa ja huolehdi koirasi turkista säännöllisesti

Vaikka tiedätkin, että harjaaminen ja koiran hoitaminen ovat tärkeitä koiran terveydelle, ne eivät ole ainoita syitä tehdä niin. Harjaamalla koiriasi säännöllisesti (viikottain tai jopa joka toinen päivä) ja pesemällä turkin noin kahden kuukauden välein, voit vähentää karvanlähtöä ja karvamäärää lattioilla.

2: Puhdista koirasi tassut ulkoilun jälkeen

Ulkoilun jälkeen et ole ainoa, joka tuo likaa sisälle jaloissaan! Erona on se, että sinä tiedät puhdistaa lian pois kengistä ennen kotiin tuloa, mutta koirasi ei. Joten pyyhi karvaisen kumppanisi tassut ennen kuin tuot hänet takaisin sisälle. Näin vähennät lattioille tulevaa likamäärää — liinan peseminen on aina helpompaa kuin koko lattian siivoaminen!

3: Siivoa vahingot nopeasti

Useimmiten on parasta siivota sotku heti sen sattuessa. Muutoin, jos jätät koiran pissaa lattialle liian pitkäksi aikaa, se kuivuu ja muuttuu tahmeaksi, mikä tekee siitä hankalaa siivottavaa. Joten ota siivoustarvikkeesi esiin ja puhdista vahingot mahdollisimman pian!

Huomio: Joskus puu- tai laattalattioilla, kun pissa on tuoretta, ratkaisu on helppo. Ime se puhtaaseen liinaan ja pese lattia lemmikkiystävällisellä puhdistusaineella.

4: Pidä ruoka ja herkut yhdessä paikassa

Jos koirasi innostuu liikaa ruoka-aikana, se todennäköisesti sotkee syödessään, eikä sille voi paljoa tehdä. Voit kuitenkin rajoittaa siivottavan alueen kokoa. Koiran ruokkimiseen omistetun alueen järjestäminen pitää sotkun hallinnassa. Näin ruokailun jälkeen voit ottaa pienen lakaisimen ja harjan ja siivota kaiken muutamassa minuutissa.

Huomio: Liukuesteellinen, silikoninen alusta on loistava sijoitus estämään koiraasi vetämästä ruokakuppeja ja roiskimasta vettä lattialle.

Alusta ruokakulhoille

  • Helppo pitää puhtaana
  • Pysyy myös hyvin paikallaan

5: Älä pelkää sijoittaa siivousvälineisiin

Kätevä väline säästää sinulta paljon aikaa ja vaivaa siivotessasi koiran irtoavaa karvaa. Joten älä epäröi sijoittaa laadukkaaseen siivousvälineeseen, joka helpottaa elämääsi! Esimerkiksi lemmikille tarkoitettu imuri on erinomainen apuväline koirankarvojen nopeaan siivoamiseen. Tai jos sinulla ei ole paljon aikaa siivota ja koirastasi lähtee karvaa on paljon, automaattinen moppaava robotti-imuri voi hoitaa sen puolestasi. Sinun tarvitsee vain asettaa se toimintaan. Helppoa, eikö?

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa